Ευρωκοινοβούλιο: Καθαιρέθηκε η Εύα Καϊλή από την αντιπροεδρία - Ομόφωνη απόφαση

Ελλάδα
Ευρωκοινοβούλιο: Καθαιρέθηκε η Εύα Καϊλή από την αντιπροεδρία - Ομόφωνη απόφαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, η καθαίρεση της κ. Καϊλή έρχεται ως απόρροια του ρόλου που φέρεται να έχει παίξει στο σκάνδαλο διαφθοράς Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ

Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίυ 2022 την καθαίρεση της ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή, από τη θέση της μίας εκ των αντιπροέδρων του Σώματος, κατόπιν ομόφωνης απόφασης, σύμφωνα με την Πρόεδρο, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Όπως ανακοίνωσε η προεδρία, η καθαίρεση της Καϊλή έρχεται ως αποτέλεσμα του ρόλου που φέρεται να έχει παίξει στο σκάνδαλο διαφθοράς Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ.

Δηλώνει αθώα η Καϊλή - Τι ισχύει με την εταιρεία real estate

Αρνείται τις κατηγορίες η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της στην Ελλάδα, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου. «Είμαι αθώα, δεν έχω καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ» δηλώνει, όπως είπε αποκλειστικά στο Open TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο δικηγόρος της οικογένειας, και συνέχισε: «Αυτή είναι η θέση της. Ρητά και κατηγορηματικά.

Λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω γιατί απαγορεύεται. Σεβόμαστε το απόρρητο. Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα και πόσα βρέθηκαν τελικά. Το μόνο που μπορώ να σας πω διότι μίλησα με την αδελφή της δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου εκεί ήταν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό ρητά σας το διαψεύδω γιατί μου το είπε η αδελφή της κ. Μανταλένα Καϊλή. Μιλάτε τώρα για χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα, εγώ ούτε το επιβεβαιώνω, ούτε το διαψέυδω, υπάρχει το απόρρητο.

Δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κ. Καϊλή και είναι ελεύθερος αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, ένας πατέρας όταν βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του. Η κ. Καϊλή δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζωή της. Η μόνη της δραστηριότητα είναι αυτή που ήταν γνωστή, ευρωβουλευτής. Η εταιρεία real estate που ακούστηκε, είναι μια ΙΚΕ,που έχει συσταθεί εδώ κι ένα μήνα, με εταιρικό κεφάλαιο 1.000.

Δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, κι όλα αυτά προκύπτουν στο ΓΕΜΗ. Καμία μα καμία εμπορική δραστηριότητα δεν είχε στη ζωή της η κ. Καϊλή. Η Αρχή για το ξέπλυμα καλώς έκανε διότι όταν ακούει ότι υπάρχει μια τέτοια κατηγορία στις Βρυξέλλες, είναι υποχρεωμένη κι αυτή προληπτικά να πάρει κάποια μέτρα. Έτσι δέσμευσε κι αυτη τους λογαριασμούς, του πατέρα και της αδελφής της κ. Καϊλή. Αυτοί όμως οι λογαριασμοί που κατατίθενται οι μισθοί. Δεν έχουν καμία σχέση με εμπορική δραστηριότητα, άρα και για αυτό το λόγο θα καταθέσουμε προσφυγή κατά της δεσμεύσεως και πιστεύουμε θα ευδοκιμήσει.

Τα ακίνητα που υπάρχουν, έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες και της κ. Εύας Καϊλή και στης αδελφή της και είναι όλα αιτιολογημένα, μέχρι τελευταλιο ευρώ. Δεν έχω ενημέρωση ότι έχει αλλάξει φυλακές η κ. Καϊλή, άλλωστε ο μόνος τρόπος επικοινωνίας που έχω είναι σινομιλώντας με τους δύο συναδέλφους από τις Βρυξέλλες, οι οποίοι έχουν και τη δυνατότητα τη δικονομική να επισκέπτονται την κ. Καϊλή στις φυλακές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News