Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Βγήκε το πόρισμα για τη σπιτονοικοκυρά της - Από τι πέθανε

Ελλάδα
Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Βγήκε το πόρισμα για τη σπιτονοικοκυρά της - Από τι πέθανε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από αυτή την εξέλιξη αποκλείεται το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της γυναίκας και αναμένεται, σύντομα, να γίνει γνωστό από την Εισαγγελία Πατρών το εάν θα υπάρξει ποινική διαδικασία σε σχέση με «δευτερεύοντα» ζητήματα της υπόθεσης ή αν η δικογραφία τεθεί στο αρχείο

Παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πατρών το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης δύο ιατρών του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς των Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου, επί της οδού Μπιζανίου.

Το πόρισμα συνταυτίζεται πλήρως με το πιστοποιητικό θανάτου της 59χρονης, γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αποκλείεται το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της γυναίκας και αναμένεται, σύντομα, να γίνει γνωστό από την Εισαγγελία Πατρών το εάν θα υπάρξει ποινική διαδικασία σε σχέση με «δευτερεύοντα» ζητήματα της υπόθεσης ή αν η δικογραφία τεθεί στο αρχείο.

Νέα αναβολή για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Νέα αναβολή για να απολογηθεί, πήρε για τις 21 Δεκεμβρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη, που είναι προφυλακισμένη, για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, είχε κληθεί από την ανακρίτρια σε απολογία, για τη δολοφονία των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, δια του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, υπέβαλλε αίτηση, ζητώντας νέους μάρτυρες, ιατροδικαστές.

Τα στοιχεία

Οι πραγματογνώμονες εργάσθηκαν επί δίμηνο και κυριολεκτικά «ξεσκόνισαν» όλα τα δεδομένα του θανάτου της γυναίκας. Εξετάσθηκε το ιστορικό των παθήσεών της, η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε και οι συνθήκες νοσηλείας της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), λίγο πριν πεθάνει.

Η αιτία

Το πόρισμα, εν τέλει, είναι σύμφωνο με τις καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών της εκλιπούσης και κατ’ ακολουθία με το εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου, στο οποίο – ως γνωστόν – αναφέρεται παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα η «προχωρημένη σηψαιμία».

Η εκταφή

Με βάση την εξέλιξη, αποκλείεται το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της γυναίκας και αναμένεται, σύντομα, να γίνει γνωστό από την Εισαγγελία Πατρών το εάν θα υπάρξει ποινική διαδικασία σε σχέση με… «δευτερεύοντα» ζητήματα της υπόθεσης ή αν η δικογραφία τεθεί στο αρχείο.

Τα οικονομικά

Η παραληφθείσα δικογραφία εξετάζεται ήδη από την αρμόδια εισαγγελέα, σε όλο το εύρος της, για την αναζήτηση -ενδεχομένως- ευθυνών. Συγκεκριμένα, καλείται να αποφανθεί για το ενδεχόμενο παραμέλησης της ασθενούς Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου, της καθυστερημένης πιθανώς μεταφοράς της σε νοσοκομείο, αλλά και της χρηστής ή όχι διαχείρισης των οικονομικών της.

Φωτογραφία απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News