Μπαράζ σεισμών στην Εύβοια: «Έχουμε καταγράψει 55 μετασεισμούς, «κουνάει» εδώ και 2 μήνες», υποστηρίζει ο Τσελέντης

Ελλάδα
Μπαράζ σεισμών στην Εύβοια: «Έχουμε καταγράψει 55 μετασεισμούς, «κουνάει» εδώ και 2 μήνες», υποστηρίζει ο Τσελέντης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Τσελέντης, όπως και άλλοι σεισμολόγοι, παραδέχθηκε ότι ο σεισμός στην Εύβοια προήλθε από ένα άγνωστο ρήγμα που «δεν έδινε σεισμούς»

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων έχει καταγραφεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή της Εύβοιας. Για το φαινόμενο αυτό μίλησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, στην ΕΡΤ λέγοντας ότι: «έχουμε καταγράψει 55 μετασεισμούς» μετά τα 4,8 Ρίχτερ προσθέτοντας ότι «στην Εύβοια "κουνάει" εδώ και δύο μήνες, απλά υπάρχει μια πιο έντονη σεισμική δράση τις τελευταίες 20 ώρες».

Ο κ. Τσελέντης, όπως και άλλοι σεισμολόγοι, παραδέχθηκε ότι ο σεισμός στην Εύβοια προήλθε από ένα άγνωστο ρήγμα που «δεν έδινε σεισμούς». «Φαίνεται ότι ήταν ένα υποθαλάσσιο ρήγμα αλλά τα ακριβή στοιχεία θα μας τα δώσει η μετασεισμική ακολουθία».

«Από το μέγεθος, πάντως, δείχνει ότι είναι μικρό ρήγμα. Σε 1-2 ημέρες θα ξέρουμε το μέγεθος του ρήγματος» συμπλήρωσε ο Άκης Τσελέντης διευκρινίζοντας ότι «έσπασε» από ανατολικά προς δυτικά.

Παράλληλα υποστήριξε με αφορμή απόψεις ότι οι σεισμοί στη Βόρεια Ανατολία, όπως ο πρόσφατος των 5,9 Ρίχτερ, επηρεάζουν τα ρήγματα της Ελλάδας, ο διευθυντής του σεισμολογικού Ινστιτούτου είπε «δεν βλέπω πιθανότητα να έχει επηρεάσει τον σεισμικό χώρο της Ελλάδας. Δεν θεωρώ ότι είναι πιθανό οι σεισμοί στο Αίγιο και την Αθήνα παλαότερα να συνδέονται με σεισμό στο ρήγμα της Ανατολίας».

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News