Θεσσαλονίκη: «Ένα παιδί είχε καεί και δεν έκαναν τίποτα» - Σοκαριστική μαρτυρία μητέρας παιδιού με αναπηρία

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: «Ένα παιδί είχε καεί και δεν έκαναν τίποτα» - Σοκαριστική μαρτυρία μητέρας παιδιού με αναπηρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από μητέρα παιδιού με αναπηρία στο ίδρυμα της Θεσσαλονίκης

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις από μητέρα παιδιού με αναπηρία, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το δομή παιδιών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, που μίλησε στην εκπομπή «τώρα Μαζί» του OPEN και αναφέρθηκε σε 3 θανάτους παιδιών που προήλθαν από έλλειψη φροντίδας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της κυρίας Ευαγγελίας Νούνη, ένα παιδί μάλιστα είχε υποστεί εγκαύματα.

«Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα τα οποία δεν μαθαίνονται. Για παράδειγμα σας το αναφέρω τώρα, υπάρχει παιδί που κάηκε το Πάσχα, το οποίο δεν έχει βγει στην επιφάνεια. Το παιδί δεν έχει γονείς. Ξέρουν πότε έγινε επακριβώς , το παιδί πήγε στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε μετά από μερικές ημέρες. Έχω πάει στα δικαστήρια, έχω δώσει κατάθεση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αναφέρω», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Νούνη.

Σύμφωνα με την ίδια, «ο Πάρης που χάθηκε πέρυσι στο τέλος της χρονιάς είχε και αυτός συνοδό μέσα στο ίδρυμα, μετά τον Covid όμως απαγορεύτηκαν όλα, δεν μπορούσαν τα παιδιά να βγαίνουν, δεν μπορούσε ούτε καν σχολείο να πάει ο γιος μου, τον πήγαμε για ενάμιση χρόνο, δεν μπορέσαμε περισσότερο».

//--> //-->

Όπως λέει το δικό της παιδί δεν κακοποιήθηκε αλλά γνωρίζει πως τρία ακόμα άτομα πέθαναν στη δομή. «Δεν τολμούσαν τον δικό μου να τον χτυπήσουν. Το δικό μου το παιδί δεν είδα χτυπημένο να είναι. Είχε παλαιότερα κάποιες εκχυμώσεις στους μηρούς, αλλά πέρασαν, δεν ξαναέγιναν δηλαδή. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον, δεν ξέρω ποιον, ρωτούσα το παιδί μου, δεν μου είπε τίποτα αλλά ξέρω όμως ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά», λέει στο Open.

Συνεχίζει λέγοντας πως τα θύματα ήταν ενήλικοι, ενώ τα περιστατικά αυτά έγιναν παλαιότερα.

«Δεν θεωρώ ότι έγιναν από ξυλοδαρμό αυτοί οι θάνατοι, αλλά συνέπεσαν δίπλα στο παιδί μου, που ήταν ανήλικο. Και ήταν άτομα που δεν πήγαν να νοσηλευτούν μετά, δηλαδή είχαν χρόνια προβλήματα και έφυγαν έτσι. Έφυγαν έτσι. Δεν θεωρώ ότι ήταν από κακοποίηση αυτοί οι θάνατοι, αλλά ήταν από άλλου είδους κακοποίηση, από έλλειψη φροντίδας».

Σε ερώτηση για το τι έβλεπε η ίδια να συμβαίνει μέσα στη δομή, αναφέρει:

«Τι έβλεπα; Καταρχήν, όπως αναφέρεται στην Αρχή Διαφάνειας, ήταν τα περιστατικά ανακατωμένα μεταξύ τους. Δηλαδή στον αυτισμό πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Και μόνο ηρεμία δεν υπήρχε εκεί μέσα. Αυτιστικά με νοητική υστέρηση ταυτόχρονα, άτομα με διαφορετικές ηλικίες, για χρόνια αυτό, για χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ο γιος μου ήταν μόνος του στο δωμάτιο και στα διπλανά ήταν τρία και τέσσερα παιδιά μαζί γιατί δεν τολμούσαν να βάλουν μαζί και το δικό μου. Είχε εκρήξεις. Όπως ξέρω και στα παιδιά που έχουν εκρήξεις, δεν γινόταν καμία παρέμβαση. Δεν γινόταν τίποτα για τα αυτιστικά παιδιά, τίποτα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News