Κιβωτός του Κόσμου: «Οι αυστηρές τιμωρίες είχαν πάντα την έγκριση του πατέρα Αντώνιου» - Τι αναφέρει πρώην φιλοξενούμενη

Ελλάδα
Κιβωτός του Κόσμου: «Οι αυστηρές τιμωρίες είχαν πάντα την έγκριση του πατέρα Αντώνιου» - Τι αναφέρει πρώην φιλοξενούμενη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει η 20χρονη για τις τιμωρείς, τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Βροχή αποκαλύψεων έρχεται στο φως της δημοσιότητας για την "Κιβωτό του Κόσμου", με τις καταγγελίες πρώην φιλοξενούμενων στη δομή να προκαλούν σοκ.

Νέες μαρτυρίες βγαίνουν καθημερινά για κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι σε παιδιά, με τις εισαγγελικές αρχές να ξεκινούν έρευνα.

Μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενης "καίει" τον πατέρα Αντώνιο, καθώς η ίδια τον κατηγορεί ότι αυτός έδινε έγκριση για σκληρές τιμωρίες σε παιδιά, ενώ σε μία περίπτωση χαστούκισε ένα κορίτσι.

Το 20χρονο σήμερα κορίτσι που ήταν φιλοξενούμενο στην «Κιβωτό του Κόσμου» για έξι χρόνια, από τα 12 μέχρι τα 18 της μίλησε στο Open για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα Σταματία.

//--> //-->

Ακολουθεί η αποκαλυπτική μαρτυρία της:

«Η βία ήταν κυρίως ψυχολογική, ήταν το επικρατέστερο σε όλα τα παιδιά, και έπειτα λεκτική», είπε η ίδια.

«Οχι όμως του τύπου μας έβριζαν και τέτοια… Απλά, με τον τρόπο τους μας έβγαζαν άχρηστους, ότι δεν είμαστε σωστά πλάσματα στην κοινωνία, ότι θα γίνουμε, ξέρω γω κακή επιρροή και κάτι τέτοιο. Πήρα τιμωρία να είμαι κλεισμένη μέσα σε ένα δωμάτιο σχεδόν όλο το καλοκαίρι και η μόνη έξοδος που έκανα από εκεί ήταν κάτι συγκεκριμένες ώρες. Τηρούσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και το οποίο ήταν μόνο δουλειές», ανέφερε.

Το χαστούκι και η έγκριση για κλείδωμα παιδιών στο δωμάτιο

«Δεν πιστεύω ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει ασελγήσει εις βάρος κάποιων παιδιών είτε σεξουαλικά είτε σωματικά ή κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά ήμουν σε ένα γεγονός κάποια στιγμή πιο παλιά βέβαια. Εγώ τότε ήμουν γύρω στα 14 με 15, κάπου εκεί, όπου είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά στην «αφορμή» για αυτή την πράξη του πατέρα Αντώνιου, η ίδια τόνισε: «Γενικά εκείνο το κορίτσι, εντάξει, δεν ήταν και από τα ήρεμα παιδιά που υπήρχαν στο σπίτι και έτσι είχε συνέχεια παραβατικές συμπεριφορές, έβριζε, φώναζε, χτυπούσε, δεν άκουγε καθόλου, έκανε τα δικά της και έτσι κι εμείς είχαμε κάποια είδους παράπονα. Και πήγαμε τα είπαμε και είχαμε καθίσει όλοι μαζί σε έναν κύκλο ας πούμε και μιλούσαμε και σε μία στιγμή που φώναζε εκείνος σε εκείνη και εκείνη σε εκείνον, ε, κάποια στιγμή της πετάει ένα χαστούκι».

Αναφερόμενη στις τιμωρίες προς τα παιδιά, είπε: «Τέτοια είδους τιμωρία τόσο μεγάλη και τόσο αυστηρή πάντα έπαιρνε την έγκριση, πάντα έπρεπε να πάρουν την έγκρισή του. Και εμένα και τα υπόλοιπα κορίτσια που μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό ο πάτερ Αντώνιος το γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει».

Γιατί δραπέτευε από τη δομή

Η κοπέλα αποκάλυψε πως είχε δραπετεύσει από τη δομή, λέγοντας: «Όταν με έβρισκαν, ας πούμε, έπαιρνα μία τιμωρία, μία συνέπεια για ακόμη μία φορά και σταματούσα εκεί, μετά ξανά τα ίδια».

Σε ερώτηση σχετικά με την τιμωρία της, η ίδια δήλωσε: «Η τιμωρία και η συνέπεια για μένα τουλάχιστον είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Η συνέπεια είναι η συνέπεια των πράξεών μας, δηλαδή αν κλείσω την πόρτα δυνατά και φρακάρει θα κλειδωθώ μέσα. Αυτή είναι η συνέπεια του ότι έκλεισα την πόρτα δυνατά».

«Η τιμωρία είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εκείνοι έλεγαν ότι οι τιμωρίες που μπαίναμε εμείς τις ονόμαζαν συνέπειες, συνέπειες των πράξεών μας. Γενικά δεν είχα καμία ελευθερία έπρεπε να είμαι συνέχεια δίπλα από τον παιδαγωγό, να μην έχω καμία επαφή με τα παιδιά, να είμαι απομονωμένη, όχι απαραίτητα να είμαι κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο, αλλά είχα πάντα ένα γεμάτο πρόγραμμα που συνήθως ήταν από δουλειές και βοηθούσα το προσωπικό που υπήρχε», συμπλήρωσε.

Για την τοποθέτηση του πατέρα Αντώνιου, η 20χρονη δήλωσε: «Η αλήθεια είναι τα είδα και επειδή απέκτησα έναν θυμό και μία απέχθεια απέναντί του γιατί πιο πριν, ενώ είχα συνομιλήσει και με κάποιους άλλους δημοσιογράφους και είχα πει κάποια πράγματα, δεν ήθελα να δείξω μόνο τα άσχημα πράγματα που συνέβαιναν εκεί μέσα, αλλά και όλα αυτά τα ωραία που έχουμε περάσει. Αυτά, όμως, που διάβασα χθες, πραγματικά με έχουν κάνει να λυπάμαι και να ντρέπομαι που είπα όλα αυτά που είπα».

Σχετικά με την πρεσβυτέρα, η ίδια ανέφερε: «Πάντα ήταν έτσι γλυκιά και γλυκομίλητη και προσπαθούσε να βοηθήσει όπου μπορούσε. Την είδα στην συνέντευξη και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έγινε και για ποιον λόγο είχε τόσα νεύρα; Θεωρώ ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει θα έπρεπε να είχε ήδη προνοήσει ότι θα υπήρχε αυτό το θέμα, δεν ξέρω πραγματικά γιατί είχε αυτή την αντίδραση».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News