Κιβωτός του κόσμου: «Φίμωσαν και ξυλοκόπησαν άγρια παιδιά» - Ερευνώνται τέσσερα άτομα

Ελλάδα
Κιβωτός του κόσμου: «Φίμωσαν και ξυλοκόπησαν άγρια παιδιά» - Ερευνώνται τέσσερα άτομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα άτομα που ερευνώνται για την υπόθεση είναι κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ και τρεις υπαλλήλους, οι οποίοι, μάλιστα, ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και έγιναν, με την πάροδο του χρόνου, εργαζόμενοι

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν, συνολικά, τέσσερα πρόσωπα από την Κιβωτό του Κόσμου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πρόκειται, για ένα κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ και τρεις υπαλλήλους, οι οποίοι, μάλιστα, ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και έγιναν, με την πάροδο του χρόνου, εργαζόμενοι.

Σε βάρος του κορυφαίου στελέχους της ΜΚΟ υπάρχουν δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το καταγγελλόμενο πρόσωπο ταξίδευε σε όλες τις δομές της ΜΚΟ ανά την Ελλάδα ενώ, στο μικροσκόπιο των Αρχών αναμένεται να μπουν οι επισκέψεις του σε τουλάχιστον δύο δομές της Κιβωτού στην Αθήνα.

Ο ρόλος των τριών εργαζομένων - Με ποιες καταγγελίες σχετίζονται

Οι τρεις εργαζόμενοι των δομών σχετίζονται με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιητικές συμπεριφορές. Αυτοί φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους που έχει καταγγελθεί για ασέλγεια. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είχε τους τρεις εργαζόμενους σαν οικογένειά του αφού έχουν υπάρξει, ως παιδιά, φιλοξενούμενοι της Κιβωτού του Κόσμου, πριν αποφασιστεί, μετά από χρόνια, να παραμείνουν στις δομές ως εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι φέρονται να αναλάμβαναν τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων που μπορεί να ανέκυπταν εντός των δομών, σχετικά με συμπεριφορές των τροφίμων εκτός κανόνων της ΜΚΟ ή παραβατικές. Και τα ταξίδια που φέρονται να έκαναν τα παιδιά της δομής κατ ‘ εντολή του κορυφαίου στελέχους της ΜΚΟ που καταγγέλλεται για ασέλγεια, αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο, καθώς οι καταγγελίες κάνουν λόγο για περίεργες μετακινήσεις παιδιών από τη μία δομή στην άλλη. Αυτό που θα ερευνηθεί από τις Αρχές είναι αν και με ποιο τρόπο σχετίζονται οι μετακινήσεις με τις φερόμενες κακοποιητικές συμπεριφορές.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Στο φως ήρθε και μία νέα μαρτυρία παιδιού που έζησε στις δομές της Κιβωτού και σοκάρει. Σύμφωνα με το ίδιο, μία κλοπή που κατήγγειλε εργαζόμενος της δομής φέρεται να είχε σαν αποτέλεσμα, ένα από τα παιδιά – τροφίμους που θεωρήθηκε ύποπτο, να έζησε ένα μαρτύριο. Ο 18χρονος φιλοξενούμενος της δομής στην Πωγωνιανή ισχυρίστηκε στην ΕΡΤ ότι, το στέλεχος που εμπλέκεται και στην υπόθεση των ξυλοδαρμών του Βόλου είναι ο ίδιος άνθρωπος που, στην ηλικία των 13 ετών, χειροδίκησε εις βάρος του ενώ φαίνεται ότι το περιστατικό δεν ήταν μοναδικό, καθώς υπάρχουν και άλλα παραπτώματα. Όπως είπε ο 18χρονος, αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησε να τιμωρήσει και άλλα τρία παιδιά εις βάρος των οποίων χειροδίκησε.

//--> //--> Ο ίδιος μάρτυρας, ο οποίος είχε φιλοξενηθεί και στη δομή του Βόλου, σημείωσε ότι, μετά από μία κλοπή, κλιμάκιο ήρθε στο σημείο, μαζί με το άτομο που ήταν και στα Γιάννενα, με σκοπό να κάνουν προανάκριση ώστε να ανακαλύψουν ποιος είχε κλέψει τα χρήματα. Εκεί φέρονται να κακοποίησαν και να χειροδίκησαν εις βάρος τριών παιδιών που θεωρούσαν ύποπτα για την κλοπή. Το βράδυ μπήκανε στα δωμάτια των τροφίμων, φίμωσαν τους ύποπτους και τους χτύπησαν άγρια. «Την επόμενη μέρα βλέπαμε τα παιδιά να είναι χτυπημένα με μαυρισμένα μάτια και να φέρουν σημάδια χτυπημάτων και λέγαμε τι συνέβη και μας λέγανε ότι βλέπανε εφιάλτες και τραυματίστηκαν μόνα τους», είπε ο 18χρονος.

«Άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση» - Η απάντηση της Κιβωτού

Με μία ανάρτηση στο Facebook απάντησε, σε όσα ακούγονται και γράφονται τα τελευταία 24ωρα η «Κιβωτός του Κόσμου». Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου, στη σελίδα της, η ΜΚΟ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες, και γνωστοποίησε ότι, άμεσα, θα ακολουθήσει τη νομική οδό, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Η ανάρτηση στη σελίδα της ΜΚΟ

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση.

Με εκτίμηση

Κιβωτός του Κόσμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News