Κιβωτός του Κόσμου: Τι απαντά η διευθύντρια της δομής στον Βόλο για τις καταγγελίες (βίντεο)

Ελλάδα
Κιβωτός του Κόσμου: Τι απαντά η διευθύντρια της δομής στον Βόλο για τις καταγγελίες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά την καταγγελία που είχε κάνει ο αθλητής ελεύθερης κατάδυσης, Χρόνης Χλίτσιος που συνεργαζόταν με τη δομή και έμαθε για τον ξυλοδαρμό τριών παιδιών από εργαζόμενο που είχε φτάσει εκεί από την Αθήνα

Mε αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες που επικρατούν στις δομές μετά τις καταγγελίες - σοκ για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Στο επίκεντρο έχει βρεθεί και η δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Διμηνιό Βόλου.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά την καταγγελία που είχε κάνει ο αθλητής ελεύθερης κατάδυσης, Χρόνης Χλίτσιος που συνεργαζόταν με τη δομή και έμαθε για τον ξυλοδαρμό τριών παιδιών από εργαζόμενο που είχε φτάσει εκεί από την Αθήνα.

Τι λέει η διευθύντρια της δομής στον Βόλο για τις καταγγελίες

Η διευθύντρια της δομής της «Κιβωτού» στον Βόλο, Ευανθία Καραβοσιάνη ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στο MEGA:

«Δεν μπορώ να κάνω κάποια τοποθέτηση, γιατί κι εγώ η ίδια δεν έχω κάποια ενημέρωση. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από την Εισαγγελία ούτε από την Αστυνομία. Ό, τι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από εσάς. Εμείς εδώ συνεχίζουμε και κάνουμε τη δουλειά μας κανονικά, όπως την κάναμε».

Σχετικά με την περίπτωση του κ. Χλίτσιου και τις αναφορές που είχε κάνει για κακοποίηση ανέφερε η διευθύντρια της δομής:

«Βεβαίως (την γνωρίζω) απλά τώρα δεν μιλάμε για τον κ. Χλίτσιο. Μου αναφέρεστε σε κάποια άλλη περίπτωση. Δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση την δεδομένη χρονική στιγμή.

«Πρώτα μας ενδιαφέρουν άλλα πράγματα πιο σοβαρά και μετέπειτα θα γίνουν κάποιες άλλες δηλώσεις».

Σε ερώτηση στην κα Καραβοσιάνη αν γνωρίζει σε ποιον άνθρωπο μπορεί να αναφέρονται τα παιδιά απάντησε:

«Μα καλά-καλά δεν ξέρω ποιο είναι το παιδί. Σας λέω ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση. Μιλάμε για 300 παιδιά με τις δομές και για 100 – 200 υπαλλήλους. Είναι κάτι, το οποίο θέλει διερεύνηση.

«Θέλω απλά να ξεκαθαρίσω με τον κ. Χλίτσιο ότι ήταν άλλο γεγονός, ούτε θέλω να μπλέξω το όνομα του κ. Χλίτσιου. Έφυγε, τελείωσε η συνεργασία μας. Στην περίπτωση του κ. Χλίτσιου ως δομή πράξαμε τα απαραίτητα. Από την αρχή μέχρι το τέλος.

Και σε άλλο σημείο η διευθύντρια σημείωσε:

«Καταλάβετε κι εμάς, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Να έχουμε να διαχειριστούμε τα παιδιά, τα οποία μας ρωτάνε «Τι γίνεται;». Είμαστε εδώ πέρα πόσα χρόνια και μεγαλώνουμε αυτά τα παιδιά. Δεν μπορείτε να ξέρετε τι βιώνουμε εμείς καθημερινά».

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε η διευθύντρια της δομής «Κιβωτός» του Βόλου:

«Είναι όλα δημοσιεύματα. Δεν έχει καλέσει κάποιος από την Αστυνομία, από την Εισαγγελία, κάποιος. Δεν έχει συμβεί αυτό το πράγμα».

Η κα Καραβοσιάνη τόνισε ότι «μια φορά είχε υποπέσει στην αντίληψή μας κάτι, το οποίο έγινε η καταγγελία εδώ στο γραφείο και αμέσως κάναμε όλες τις απαιτούμενες κινήσεις, ενημερώσαμε την Εισαγγελία, έγινε από μέσα διερεύνηση.

Σε ερώτηση για το εάν απομακρύνθηκε αυτός ο άνθρωπος που καταγγέλθηκε για κακοποίηση απάντησε ότι «βεβαίως, αυτό γνωρίζουμε. Γιατί δεν ήταν από το παράρτημά μας εδώ στον Βόλο. Και η ενημέρωσή μας ήταν ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του ως παιδαγωγός που ήταν».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «το περιστατικό έγινε εδώ στον Βόλο. Έγινε η διερεύνηση εδώ, πήγαμε στην Αστυνομία, τα παιδιά. Όλοι περάσαμε από καταθέσεις. Κανείς δεν απέκρυψε το γεγονός. Δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς γι’ αυτό γιατί μια φορά έγινε και αμέσως κινήσαμε όλες τις διαδικασίες». 

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News