Θεσπρωτία: Πρόστιμο 360.000 ευρώ σε αντιδήμαρχο και υπάλληλο για εγκατάλειψη κουταβιών

Ελλάδα
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 360.000 ευρώ σε αντιδήμαρχο και υπάλληλο για εγκατάλειψη κουταβιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι δύο, πέρα από το βαρύ κατηγορητήριο, είναι αντιμέτωποι και με τα βαρύτατα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών

Με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα και τον ανακριτή ο αντιδήμαρχος Φιλιατών και ο εποχικός υπάλληλος οι οποίοι έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για την εγκατάλειψη έξι κουταβιών.

Και οι δύο, πέρα από το βαρύ κατηγορητήριο, είναι αντιμέτωποι και με τα βαρύτατα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Συγκεκριμένα και σε εφαρμογή της νομοθεσίας που έχει αυστηροποιηθεί, οι δύο κατηγορούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 360.000 ευρώ, όπως μεταδίδει το epirupost.gr.

Το διοικητικό πρόστιμο των 180.000 ευρώ στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους επεβλήθη σε εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που εγκαταλείπεται.

Έτσι, αθροιστικά το πρόστιμο για τα έξι κουτάβια, ανέρχεται στις 180.000 ευρώ για καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ένστασης εντός ολίγων ημερών από την επιβολή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News