Κιβωτός του Κόσμου: «Ανυπόστατα ψεύδη, είμαι αγανακτισμένος» λέει ο πάτερ Αντώνιος για τις καταγγελίες

Ελλάδα
Κιβωτός του Κόσμου: «Ανυπόστατα ψεύδη, είμαι αγανακτισμένος» λέει ο πάτερ Αντώνιος για τις καταγγελίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρόκειται για ανυπόστατα ψεύδη», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο πάτερ Αντώνιος, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου

Ο πατήρ Αντώνης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι είναι αγανακτισμένος, καθώς πρόκειται για «ανυπόστατα ψεύδη»

Ειδικότερα, μετά την πρωινή του παρουσία στον Alpha, όπου εμφανίστηκε στεναχωρημένος για τις καταγγελίες σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου, αλλά δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις, ο πάτερ Αντώνιος μίλησε στην ΕΡΤ και είπε ότι είναι αγανακτισμένος, καθώς πρόκειται για «ανυπόστατα ψεύδη».

Συγκεκριμένα, είπε ότι: «Πραγματικά είμαστε λυπημένοι και στεναχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και σας πληροφορώ ότι όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος μπορώ να πω. Έχουμε ακούσει ότι παιδιά ήταν σε καταναγκαστική εργασία, για την επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, σε προγράμματα παιδαγωγικά που έχουμε δημιουργήσει. Οι δομές μας είναι πρότυπες μέσα σε αγροκτήματα, για να παίρνουν τα παιδιά ειδικότητες και τη μαθητεία τους σε εργαστήρια που υπάρχουν. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ πηγαίνουν στο σχολείο», είπε αρχικά ο πατέρας Αντώνιος.

«Όχι δεν πηγαίνει το μυαλό μου. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Αυτά που σας λέω είναι από δημοσιεύματα που έχουμε διαβάσει, σε αυτά σας απαντούμε και έχουμε πέσει από τα σύννεφα», πρόσθεσε για το αν πάει το μυαλό του σε πρόσωπα που θα μπορούσαν να εργάζονται στις δομές και να είναι αυτοί που καταγγέλλονται.

«Όχι δεν πάει ο νους μου. Τα παιδιά ξέρετε έχουν κανονικά το πρόγραμμά τους με όλους τους παιδαγωγούς. Υπάρχει αρκετός κόσμος που εξυπηρετεί τα παιδιά μας από παιδαγωγούς, εθελοντές, κοινωνικούς λειτουργούς. Δεν γνωρίζω κάτω πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό που γνωρίζω πάρα πολύ καλά, είναι ότι ξαφνικά για ένα έργο που επιτελούμε 25 χρόνια, ο καθένας μιλάει λες και είναι γεγονός όλα αυτά, χωρίς αποδείξεις. Χωρίς να έχει γίνει έλεγχος. Επίσης, θα ήθελα και λίγο σεβασμό. Με την έννοια ότι στις δομές μας υπάρχουν πολλά παιδιά αυτή τη στιγμή. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι σπίτι τους. Ένα σπίτι πρότυπο. Για παιδιά που έχουν θεραπευτική φροντίδα. Δεν μιλάμε μόνο για φαγητό, ύπνο, σχολείο. Μιλάμε για τη θεραπεία του τραύματος. Για αυτό που τόσα χρόνια μιλάω. Επειδή μας έρχονται παιδιά που είναι δύσκολα, που έχουν τραυματικές εμπειρίες», επισήμανε.

«Επί 25 χρόνια, ξέρετε, έχουμε τεράστια εμπειρία και γνωρίζουμε. Ξέρω πολύ καλά αυτό που σας λέω. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλούν χωρίς να έχουν την εμπειρία που εμείς έχουμε. Έχουμε δώσει την ψυχή μας. Ζούμε μέσα στο έργο. Θέλω να έχω πάντοτε την ενημέρωση, τη δική μου επαφή και γνώμη», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες πήγαν στην Αστυνομία και όχι στον ίδιο, απάντησε: «Αυτή είναι και η δική μας απορία. Έχω πάρα πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε σε αυτά τα παιδιά, όταν έρχονται, που δεν έχουν όρια, που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες, πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε. Να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους. Να ορθώσουν ανάστημα σε πράγματα που δεν αρμόζουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News