Σεπόλια: Ταυτοποιήθηκαν όσοι αγόρασαν φωτογραφίες της 12χρονης

Ελλάδα
Σεπόλια: Ταυτοποιήθηκαν όσοι αγόρασαν φωτογραφίες της 12χρονης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών τριών ακόμα συλληφθέντων.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν φτάσει στα ίχνη δέκα ατόμων που αγόρασαν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσα από το προφίλ της 12χρονης στη διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών, πιθανότατα μέσω του 53χρονου βασικού κατηγορούμενου.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί δύο άτομα, ενώ οι δικαστικές αρχές θα κρίνουν για ποια άτομα θα εκδοθούν εντάλματα συλλήψεων.

//--> //-->

60χρονος αγόρασε δύο φωτογραφίες και μία βιντεοκλήση

Ο 60χρονος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία μίλησε στο Mega και περιέγραψε στα όσα έγιναν από την δική του οπτική γωνία.

Όπως υποστηρίζει, βρέθηκε να κατηγορείται χωρίς να το καταλάβει. Λέει ότι ενώ είχε μπει στη διαδικτυακή εφαρμογή, είδε στην οθόνη του υπολογιστή του, ένα μήνυμα.

«Η 12χρονη μου έστειλε μήνυμα στο blindchat και μου είπε ότι είναι 17 χρονών. Αρχίσαμε να μιλάμε. Είναι λάθος μου που μιλούσα με ανήλικη, αλλά αν ήξερα ότι πρόκειται για 12χρονο παιδί, δεν θα είχα ανταλλάξει ούτε δεύτερη κουβέντα».

O 60χρονος συνταξιούχος φέρεται να δήλωνε στο προφίλ του 37 ετών, με επάγγελμα που σχετίζεται με τα οικονομικά. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν ένα από τα άτομα που πλήρωσαν για να πάρουν βίντεο και φωτογραφίες της ανήλικης, κάτι που ο ίδιος αρνείται από την πρώτη στιγμή.

«Η ίδια μου πρότεινε να συναντηθούμε, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Μετά την άρνησή μου, μου έστειλε μια φωτογραφία της και μου ζήτησε να της στείλω χρήματα. Της απάντησα ότι θα το κάνω, χωρίς όμως να το έχω πάρει πολύ στα σοβαρά.

Αυτό μάλιστα αποδεικνύεται και από μηνύματα που μου έχει στείλει και στα οποία με αποκαλεί ψεύτη. Συγκεκριμένα, έγραφε: ‘Είσαι ψεύτης και απατεώνας. Μου είπες ότι θα μου βάλεις τα λεφτά, αλλά τίποτα ακόμα’».

Ο 60χρονος επιμένει ότι έδωσε χρήματα στη 12χρονη επειδή τη λυπήθηκε και όχι επειδή ήθελε να αποκτήσει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

«Πάνω στην κουβέντα μου είχε πει ακόμη ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ότι η μητέρα της είναι άρρωστη και ότι έχει καρκίνο. Έτσι προχώρησα δύο φορές σε τραπεζικές καταθέσεις. Για το σκοπό αυτό, η 12χρονη μου είχε δώσει ένα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού.

Όταν διαπίστωσα ότι ανήκει σε άλλο πρόσωπο, την ρώτησα γιατί δεν μου δίνει δικό της λογαριασμό, ενδεικτικό του γεγονότος ότι την θεωρούσα 17χρονη. Μου απάντησε ότι ανήκει στη μητέρα της και δεν επέμεινα περαιτέρω. Έκανα συνολικά δύο καταθέσεις, συνολικού ποσού 45 ευρώ. Δεν την συνάντησα ποτέ και η μοναδική μας επαφή περιορίστηκε σε μια βιντεοκλήση. Δυστυχώς από την εικόνα της στην οθόνη δεν κατάλαβα την ηλικία της».

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη στα χέρια τους, μια σειρά από μηνύματα από είχε ανταλλάξει η 12χρονη με τον 60χρονο κατηγορούμενο.

60χρονος: Γεια σου.

12χρονη: Πρώτα λεφτά και μετά λεφτά.

60χρονος: Ψέματα μιλάς; Είδες ότι είμαι μεγάλος;

12χρονη: Άμα δεν στείλεις τώρα 30 ευρώ τη γ*****.

Σε συνεργασία με τον δικηγόρο του, θα προσπαθήσει να πείσει ότι είναι αθώος και ότι το όνομά του, μπλέχτηκε άδικα.

«Όλο αυτό το έκανα τελείως ευκαιριακά. Προκύπτει άλλωστε από τα κινητά μου και τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία είναι στη διάθεση των Αρχών, ότι δεν έχω μπει ποτέ σε σάιτ παιδικής πορνογραφίας ούτε είχα αναζητήσει με άλλο τρόπο τέτοιο υλικό».

Στο Mega μίλησε ακόμα ένας από τους συνομιλητές της 12χρονης, που τις προηγούμενες μέρες, είχε πάει αυτοβούλως να καταθέσει στην αστυνομία.

«Και εσείς αν μπαίνατε εκείνο το διάστημα στο blindchat θα μιλούσατε μαζί της. Αλγόριθμος είναι, τυχαίνει με αγνώστους. Έτυχε να μιλήσουμε μαζί. Τώρα τι έγινε; Απλά μιλήσαμε, έμεινε εκεί».

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News