Κιβωτός του Κόσμου: Νέες διαστάσεις στην υπόθεση μετά τις δύο καταθέσεις στη ΓΑΔΑ

Ελλάδα
Κιβωτός του Κόσμου: Νέες διαστάσεις στην υπόθεση μετά τις δύο καταθέσεις στη ΓΑΔΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εισαγγελία ανηλίκων πήρε ξανά τη δικογραφία στα χέρια της και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες

Επεστράφη στην Εισαγγελία ο φάκελος που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αναφορικά με τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», μετά την προκαταρκτική έρευνα που είχε διαταχθεί συνολικά για τις συνθήκες στις δομές φιλοξενίας ανήλικων παιδιών που διαχειρίζεται η ΜΚΟ.

Όπως αναφέρει το newsbomb.gr, οι εισαγγελικές Αρχές θα κρίνουν εάν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να παραπεμφθεί η υπόθεση σε κύρια ανάκριση ή ο φάκελος θα επιστρέψει και πάλι στην ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω διερεύνηση. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σχολίαζαν ότι «πρόκειται για μια εξαιρετικά ευαίσθητη υπόθεση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, γιατί δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι η έρευνα στρέφεται γύρω από παιδιά».

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη καταγγελία έγινε στον «Συνήγορο του Πολίτη» το καλοκαίρι και από εκεί ξεκίνησε η έρευνα σε δομές της «Κιβωτού» τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια. Κατά τη διάρκεια της έρευνας συγκεντρώθηκαν στοιχεία για «προβληματικές» συμπεριφορές σε βάρος ανήλικων, τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία που διέταξε και την προκαταρκτική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έλαβαν δύο καταθέσεις, με αυτή του 19χρονου σήμερα αγοριού να θεωρείται ως η πλέον «βαριά», καθώς κάνει λόγο για ασελγείς πράξεις από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, το οποίο επισκέπτεται τις δομές της ΜΚΟ σε όλη τη χώρα.

Η δεύτερη κατάθεση δόθηκε από παιδί που ζούσε σε δομή εκτός Αθηνών και φέρεται να είχε υπάρξει το 2021 αυτόπτης μάρτυρας ασελγών πράξεων με θύτη το ίδιο πρόσωπο σε βάρος του οποίου έγινε καταγγελία από τον 19χρονο.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News