Θεσσολονίκη: Σοκαριστικό βίντεο - Αστυνομικός πετάει δακρυγόνο σε κλειστό χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Ελλάδα
Θεσσολονίκη: Σοκαριστικό βίντεο - Αστυνομικός πετάει δακρυγόνο σε κλειστό χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπογραμμίζεται πως μία μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε μολότοφ και πυροτεχνήματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, μετατρέποντας το ΑΠΘ σε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών

Σοκαριστικό βίντεο από τις στιγμές έντασης που εκτυλίχθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πέμπτης, όπου «άνδρας της ομάδας συλλήψεων πετάει δακρυγόνο μέσα στο κλειστό φουαγιέ του Πολυτεχνείου, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια έξω από αυτό, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Οι συνάδελφοι του, ακούγονται να του φωνάζουν επανειλημμένα να μην το πετάξει», όπως περιγράφει ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, δημοσιογράφος του Documento.

Υπογραμμίζεται πως μία μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε μολότοφ και πυροτεχνήματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, μετατρέποντας το ΑΠΘ σε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημειώνεται πως, τουλάχιστον 87 προσαγωγές πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Εξ αυτών, πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα και την Παρασκευή αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News