«Ψευτογιατρός»: Ποινή μαμούθ - Καταδικάστηκε σε 8 φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξης

Ελλάδα
«Ψευτογιατρός»: Ποινή μαμούθ - Καταδικάστηκε σε 8 φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «Dr Kontos» καταδικάστηκε σε 8 φορές ισόβια, ενώ τού επιβλήθηκαν επίσης 50 χρόνια πρόσκαιρης κάθειρξης και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ

Σε μια από τις μεγαλύτερες ποινές στα ελληνικά δικαστικά χρονικά καταδικάστηκε ο «ψευτογιατρός», Νικόλαος Κοντοστάθης.

Ο «Dr Kontos» καταδικάστηκε σε 8 φορές ισόβια, ενώ τού επιβλήθηκαν επίσης 50 χρόνια πρόσκαιρης κάθειρξης (εκτιτέα τα 20)  και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες στα ελληνικά δικαστικά χρονικά ποινές μετά τη 17Ν και την εταιρεία δολοφόνων.

Το δικαστήριο, με την απόφασή του, έκρινε ότι ο 50χρονος κατηγορούμενος που συστηνόταν σε πελάτες του ως ογκολόγος που συνεργαζόταν με κορυφαία ιατρικά κέντρα του κόσμου, με την ονομασία, Dr Kontos, οδήγησε στο θάνατο 7 καρκινοπαθείς, ανάμεσα τους και δυο ανήλικα παιδιά.

Επιπλέον ο ψευτογιατρός κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών.

Το δικαστήριο καταδικάζει το βασικό κατηγορούμενο για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και τον τιμώρησαν με μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα τόσο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας όσο και για αυτό που αφορά στην παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Η τελική ποινή που επιβλήθηκε μάλιστα στον κατηγορούμενο είναι από τις μεγαλύτερες ποινές με τις οποίες έχει τιμωρηθεί κατηγορούμενος στα ποινικά χρονικά των τελευταίων τριάντα ετών.

Ανάλογη ποινή είχε επιβληθεί στον καταδικασμένο ως αρχηγό της αποκαλούμενης εταιρείας δολοφονιών στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι συγγενείς των θυμάτων του ψευτογιατρού οι οποίοι περίμεναν με αγωνία την κρίση της δικαιοσύνης.

Φωτογραφία: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News