Παρενόχληση 7χρονου από 14χρονο στο Αγλαΐα Κυριακού - ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Υγείας

Ελλάδα
Παρενόχληση 7χρονου από 14χρονο στο Αγλαΐα Κυριακού - ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού - Τι κατήγγειλαν τα παιδιά - Εκεί βρίσκεται ο 7χρονος και ο 14χρονος - ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης

Έφηβος παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 7χρονο και μία 13χρονη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το protothema.gr, τα παιδιά βρίσκονται σε ειδικό χώρο φιλοξενίας οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναμένουν - κατόπιν εισαγγελικής εντολής- να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή. Στον χώρο φιλοξενούνται 37 παιδιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 7χρονος κατήγγειλε στη μητέρα του πως ο 14χρονος τον παρενόχλησε σεξουαλικά στο μπάνιο υπό την απειλή μαχαιριού. Εκείνη ειδοποίησε τον νονό του παιδιού, γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί η ίδια. Εκείνος πήγε στο νοσοκομείο, βρήκε τον 14χρονο και, αφού λογομάχησαν, τον χτύπησε και εξαφανίστηκε.

Σημειώνεται πως το συμβάν σημειώθηκε εντός του νοσοκομείου και έγινε αμέσως αντιληπτό από τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.

Μάλιστα, μετά την καταγγελία του 7χρονου, ακολούθησε και καταγγελία 13χρονης πως ο 14χρονος είχε παρενοχλήσει και αυτήν σεξουαλικά.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το νοσοκομείο, έδωσε εντολή να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ.

Το Τμήμα Ανηλίκων ερευνά την καταγγελία και τα παιδιά -ο 7χρονος και η 13χρονη- θα εξεταστούν από ιατροδικαστή ενώ και τα 37 παιδιά, παρουσία παιδοψυχολόγου, θα δώσουν κατάθεση στις Αρχές ώστε να δουν αν υπάρχει κι άλλο αντίστοιχο περιστατικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News