Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνων για την 49η επέτειο της εξέγερσης

Ελλάδα
Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνων για την 49η επέτειο της εξέγερσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου, για να αποθέσουν ένα λουλούδι στο μνημείο και να τιμήσουν την 49η επέτειο της ηρωϊκής εξέγερσης των φοιτητών ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.

//--> //-->

Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Οι πύλες του Πανεπιστημιακού ιδρύματος θα μείνουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ. Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας φέρνει ο εορτασμός του Πολυτεχνείου με σχεδόν 5.700 αστυνομικούς επι ποδός για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας και έκτακτες ρυθμίσεις της κυκλοφορίας λόγω των εκδηλώσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόταν από τη γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ράνια Σβίγκου και αντιπροσωπεία του κόμματος.

«Το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη πιο επίκαιρο από ποτέ», τόνισε σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Το Πολυτεχνείο είναι ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, είναι ένα εθνικό ορόσημο αγώνων» είναι το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Η αλληλεγγύη και η αυταπάρνηση των φοιτητών, η δίψα τους για Ελευθερία και Δημοκρατία, εμπνέει όσους θέλουν έναν διαφορετικό κόσμο με ειρήνη και συνεννόηση των λαών, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, με ισχυρό κράτος δικαίου. Ένα πιο δίκαιο και ανθρώπινο κόσμο» σημειώνει και προσθέτει «τιμή, λοιπόν, σε όσους θυσιάστηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν εκείνες τις ιστορικές ημέρες του Νοέμβρη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News