Συνοδεία μαχητικών προσγειώθηκε στην Αθήνα η δεύτερη πτήση της Emirates (βίντεο)

Ελλάδα
Συνοδεία μαχητικών προσγειώθηκε στην Αθήνα η δεύτερη πτήση της Emirates (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη το θρίλερ στο αεροδρόμιο Αθηνών, όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση για έναν ύποπτο αραβικής καταγωγής με τρομοκρατική δράση

Ένα πρωτοφανές θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες, με επίκεντρο δύο πτήσεις γνωστής αεροπορικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αρχές στο  αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έλαβαν ενημέρωση από μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας, ότι κάποιος ύποπτος έχει επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό του Ντουμπάι ή τη Νέα Υόρκη.

Κι ενώ η πτήση για Ντουμπάι ελέγχθηκε κανονικά, η πτήση για τη Νέα Υόρκη βρισκόταν στον αέρα, με το αεροσκάφος να αλλάζει πορεία και να προσγειώνεται μετά από λίγες ώρες στο αεροδρόμιο.

Το χρονικό του θρίλερ

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με το ethnos.gr, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση για έναν ύποπτο αραβικής καταγωγής με τρομοκρατική δράση.

Οι δύο πτήσεις είχαν μεταξύ τους διαφορά 40 λεπτών: Κατά τις ίδιες πηγές, η πτήση με προορισμό το Ντουμπάι, ελέγχθηκε και δεν εντοπίστηκε εκεί ο ύποπτος. Πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος στους επιβάτες και μετά την ολοκλήρωσή του, η πτήση αποχώρησε κανονικά.

Προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η δεύτερη πτήση

Ωστόσο το αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε απογειωθεί, ήδη και όταν υπήρξε η ενημέρωση το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από την Ιταλία.  Στο σημείο υπάρχει κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής καθώς και σκύλοι για να γίνει έλεγχος σε επιβάτες και αποσκευές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία επέτρεψε το αεροσκάφος να προσγειωθεί για τους ελέγχους, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να αναγκαστεί να γυρίσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μάλιστα, με το που εισήλθε στο ελληνικό FIR, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «σηκώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη» και το συνόδεψαν μέχρι το αεροδρόμιο, όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια.

https://twitter.com/fragolevantinos/status/1590805585540222976
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News