Μαθητής με μαχαίρι στη Βουλή: «Το βρήκα στον δρόμο» ισχυρίζεται ο 14χρονος

Ελλάδα
Μαθητής με μαχαίρι στη Βουλή: «Το βρήκα στον δρόμο» ισχυρίζεται ο 14χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 14χρονος μαθητής συμμετείχε το πρωί της Δευτέρας στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου του στη Βουλή. Στοιχισμένοι οι συμμαθητές του περίμεναν να περάσουν από τα μηχανήματα X-Ray και να εισέλθουν στον χώρο του Κοινοβουλίου όταν ξάφνου χτύπησε κόκκινος συναγερμός

Σοκάρει η είδηση πως ένας μαθητής τρίτης γυμνασίου επιχείρησε να μπει στη Βουλή έχοντας στο σακίδιό του ένα μαχαίρι.

Αμέσως οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με τον 14χρονο να ισχυρίζεται ότι: «Βρήκα το μαχαίρι στον δρόμο και το πήρα».

Ο 14χρονος μαθητής συμμετείχε το πρωί της Δευτέρας στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου του στη Βουλή. Στοιχισμένοι οι συμμαθητές του περίμεναν να περάσουν από τα μηχανήματα X-Ray και να εισέλθουν στον χώρο του Κοινοβουλίου όταν ξάφνου χτύπησε κόκκινος συναγερμός.

Στη διαδικασία του ελέγχου, ο αστυνομικός συνειδητοποιεί πως ο 14χρονος μαθητής που είχε μπροστά του οπλοφορούσε.

«Στον έλεγχο που έγινε στην είσοδο στη Βουλή βρέθηκε ένας ελβετικός σουγιάς πάνω του ο οποίος κατασχέθηκε. Έγιναν οι σχετικές συστάσεις στον μαθητή και αφέθηκε ελεύθερος».

Το σοκ ήταν μεγάλο τόσο για τους εκπαιδευτικούς που τον συνόδευαν όσο και για τους γονείς του 14χρονου που έμαθαν πως ο γιος τους συνελήφθη για οπλοκατοχή. Κανείς πάντως δεν γνωρίζει τι ήταν αυτό που ώθησε τον μικρό μαθητή να κουβαλά μαζί του ένα μαχαίρι και μάλιστα να προσπαθεί να μπει με αυτό μέσα στη Βουλή.

«Οπλοφορούν για να αμυνθούν»

Για το περιστατικό με τον μαθητή γυμνασίου Αργυρούπολης μίλησε στο LIVE NEWS ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Κωνσταντάτος, τονίζοντας πως το συμβάν δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά μια δυσάρεστη διαπίστωση ότι τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του κυκλοφορούν με μαχαίρια και όπλα.

«Το θέμα δεν είναι ο σουγιάς που βρέθηκε πάνω στον μαθητή. Είναι συνολικά το φαινόμενο που παρατηρείται στις γειτονιές στις περιοχές μας. Θυμίζω ότι πριν 1,5 χρόνο ένας μαθητής είχε μαχαιρωθεί από άλλους μαθητές.

»Είχε γίνει μάλιστα και σχετική κινητοποίηση από την αστυνομία με διάφορες συμμορίες και στην Άνω Γλυφάδα και στην περιοχή μας. Κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με αυτό το φαινόμενο. Νομίζω ότι θα έχουμε συνέπειες πολύ δυσάρεστες στο μέλλον».

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS, δεν είναι μόνο οι συμμορίες ανηλίκων που οπλοφορούν αλλά πλέον όλο και περισσότεροι μαθητές κυκλοφορούν με μαχαίρια σε σχολεία και πλατείες ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να αμυνθούν.

«Εγώ ρωτώντας μαθητές στο παρελθόν που βρέθηκαν μαχαίρια πάνω τους ‘γιατί ρε παιδιά κρατάτε όπλα, μαχαίρια’ μου λένε ‘γιατί θέλουμε να αμυνθούμε αν μας επιτεθούν’.

»Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει στο υπόστρωμα που δεν το βλέπουμε εμείς οι ενήλικες, ή ως γονείς ή ως εκπαιδευτικοί μια μεγάλη ένταση και μια συγκρουσιακή συμπεριφορά ανάμεσα σε μαθητές, η οποία έχει οδηγήσει πολλούς μαθητές να κρατάνε μαχαίρια για να αμυνθούν όπως λένε».

Εις βάρος του 14χρονου σχηματίστηκε δικογραφία ενώ με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News