Η τουρκική ακτοφυλακή για το συμβάν στη Σάμο: Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου (βίντεο)

Ελλάδα
Η τουρκική ακτοφυλακή για το συμβάν στη Σάμο: Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιστρέφει την πραγματικότητα η Άγκυρα και κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου

Ανακοίνωσε εξέδωσε η τουρκική ακτοφυλακή στην οποία αντιστρέφει τα πραγματικά γεγονότα και κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του διεθνούς δικαίου σχετικά με το περιστατικό ανοιχτά της Σάμου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ και σύμφωνα με τον διπλωματικό συντάκτη, Νίκο Μελέτη, η τουρκική ακτοφυλακή αναφέρει, ότι το επεισόδιο έγινε σε περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση της Τουρκίας και ότι πρώτα το ελληνικό σκάφος έκανε επίδειξη οπλισμού για αυτό υποχρεώθηκε και το τουρκικό να κάνει το ίδιο.

«Η Τουρκία όχι απλώς είναι ο αυτουργός των ροών προς τα ελληνικά νησιά, αλλά δημιουργεί προβλήματα και στην διάσωσή τους όταν προκύπτει κάποιο ναυάγιο. Η Άγκυρα διαχρονικά επιδιώκει να επεκτείνει αυθαίρετα την περιοχή ευθύνης της για την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσής μέχρι το μέσο του Αιγαίου, ώστε αυτή η επιχιερησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου να ταυτίζεται με τις διεκδικήσεις. Και πολύ συχνά δημιουργεί σύγχυση και στα παραπλέοντα σκάφη τα οποία ενημερώνονται από το αρμόδιο Κέντρο του Πειραιά για την ύπαρξη ναυαγίου και αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολες τις επιχειρήσεις διάσωσης» αναφέρει ο δημοσιογράφος και συνεχίζει:

«Σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο καθώς η τουρκική παρέμβαση εκτυλίχθηκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Όμως και το σημερινό επεισόδιο δείχνει ότι οι εντολές που έχουν δοθεί στην τουρκική ακτοφυλακή δεν είναι η διάσωση των δυστυχισμένων ναυαγών, αλλά η προβολή των διεκδικήσεων της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας».

Σχετικά με την οργή του Ερντογάν για την στήριξη Σολτς στην Ελλάδα είπε: «Θα μπορούσε η Αθήνα να μπει στον πειρασμό να μιλήσει όπως ο κ. Ερντογάν και να ειρωνευθεί ότι τρέχει και παρακαλάει δεξιά και αριστερά για να ζητήσει την εύνοια των μεγάλων δυνάμεων έναντι της Ελλάδας… Καθώς να θυμίσω, δεν στρέφεται μόνο προς τον κ. Σολτς αλλά αντίστοιχα παράπονα κάνει διαρκώς ο κ. Ερντογάν πότε προς την Ουάσινγκτον πότε προς τις Βρυξέλλες ότι δεν κρατούν πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Την οποία βεβαίως εννοεί ως ανοχή στον αναθεωρητισμό του».

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News