Σειρήνες πολέμου στο Κίεβο - Σε καταφύγιο ο Νίκος Δένδιας

Ελλάδα
Σειρήνες πολέμου στο Κίεβο - Σε καταφύγιο ο Νίκος Δένδιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες πολέμου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η επίσκεψη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Κίεβο, καθώς την ώρα που βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες πολέμου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας και η αντιπροσωπεία είναι ασφαλείς, καθώς μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο μαζί με τον Ντμίτρο Κουλέμπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη (19/10) το Κίεβο, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα και τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία με την πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας του ουκρανικού κοινοβουλίου, Τετιάνα Πλάσκοβα (Tetiana Plachkova), τον πρύτανη του κρατικού πανεπιστημίου Μαριούπολης Μίκολα Τροφιμένκο (Mykola Trofymenko), και την επιτετραμμένη της πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News