Κώστας Πλεύρης: Χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο

Ελλάδα
Κώστας Πλεύρης: Χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφορμή στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα που συνεχίζει να καταθέτει

Στιγμές έντασης σημειώθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν η Μαγδα Φύσσα αφηγούμενη τις δυσκολίες που έχει περάσει η ίδια και οι υπόλοιποι συγγενείς του Παύλου Φύσσα τα προηγούμενα χρόνια της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, αντιδίκησε φραστικά με το συνήγορο υπερασπισης του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη και αυτός ξανά χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα που συνεχίζει να καταθέτει, σύμφωνα με την οποία: «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη.

Τότε ο Κων. Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα.

«Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσατε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» Σχολίασε η Μάγδα Φύσσα με το δικηγόρο να σηκώνεται από τα έδρανα να χαιρετά ναζιστικά .Μπροστά σε αυτή την εικόνα το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του.

«Δεν ντρέπεστε φασίστα; Δεν ντρέπεστε τόσα εγκλήματα;» φώναξε το συγκεντρωμένο πλήθος.

«Μιλάτε για δικογραφία. Τα 5,5 χρόνια τα ξεχνάμε; Τι τραβήξαμε εδώ μέσα;» είπε η Μάγδα Φύσσα. «Σε αυτή την αίθουσα εδώ ζήσαμε ένα τάγμα εφόδου να έχει μπει ως κοινό, ακούσαμε απειλές, “Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή”, έχουμε ζήσει τα απίστευτα εδώ μέσα και τρομοκρατία προσπάθησαν να περάσουν. Εγώ προσωπικά έχω δεχτεί άπειρες απειλές…. να έχω απέναντι μου ένα απόβρασμα της κοινωνίας να λέει που είναι ο Παύλος σου τώρα; Και να μου δειχνει το χώμα. Μέλος Χρυσής Αυγής. Και προχθές…. πως δεν έχω ζήσει και βιαιοπραγίες. Εδώ όσοι έχουν περάσει έχουν αφήσει και το στίγμα τους, οι της Χρυσής Αυγής. Το χειρότερο που έχουμε ακούσει είναι “ότι ο Λαγός είναι πολιτικός κρατούμενος. Ποιος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα Κόκκαλα όσων βασανίζουν οι ίδιοι”» είπε ακόμα με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

«Αν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη, αυτά δε θα επιτρέπονταν μέσα στο δικαστήριο» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετήσατε ναζιστικά στο εξωτερικό; σχολίασε η Μάγδα Φύσσα και τότε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης της απάντησε χαιρετώντας πάλι ναζιστικα μέσα στο δικαστήριο μπροστά στους δικαστές.

Φωτογραφία: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News