Θεσσαλονίκη: Κίνητρα για επιστροφή 20.000 Ελλήνων γιατρών που εργάζονται στο εξωτερικό ζητά ο ΙΣΘ (βίντεο)

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Κίνητρα για επιστροφή 20.000 Ελλήνων γιατρών που εργάζονται στο εξωτερικό ζητά ο ΙΣΘ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βίντεο του ΙΣΘ, νέοι γιατροί που μιλούν αναφέρουν ότι οι λόγοι για τους οποίους φεύγουν στο εξωτερικό, εκτός από τις καλύτερες απολαβές και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι μεταξύ άλλων οι λίστες αναμονής, οι κακές υποδομές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία

Είκοσι χιλιάδες Έλληνες γιατροί ζουν και εργάζονται εκτός Ελλάδας, επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Νίκος Νίτσας, επικαλούμενος στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Σε βίντεο του ΙΣΘ, στο οποίο δίνεται ο λόγος σε νέους γιατρούς, ο κ. Νίτσας αναφέρει ότι η πολιτεία πρέπει να συγκρατήσει άμεσα το κύμα φυγής κυρίως των νέων γιατρών. Σημειώνει ότι έχουν γίνει βήματα, τα οποία όμως δεν αρκούν, και τονίζει ότι θα πρέπει να θεσπιστούν συγκεκριμένα κίνητρα παραμονής, αλλά και επιστροφής όσων μετανάστευσαν, αναφέροντας παράλληλα ότι αυτά τα θέματα έχουν τεθεί από τον ΙΣΘ τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Νέοι γιατροί που μιλούν αναφέρουν ότι οι λόγοι για τους οποίους φεύγουν στο εξωτερικό, εκτός από τις καλύτερες απολαβές και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, είναι οι λίστες αναμονής για την ειδικότητα που υπάρχουν στη χώρα μας, οι κακές υποδομές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα κενά σε προσωπικό που υπάρχουν στα νοσοκομεία, οι μονοετείς συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, οι χαμηλές αποδοχές, η ανασφάλεια και η μεταβλητότητα στις εργασιακές συνθήκες.

Σημειώνουν, επίσης, ότι στη διάρκεια της πανδημίας οι ειδικευόμενοι γιατροί στήριξαν στο σύστημα υγείας καλύπτοντας τα κενά και αυτό ήταν σε βάρος της εκπαίδευσής τους. Επίσης αναφέρουν ότι οι γιατροί στην Ελλάδα στερούνται ενιαίας εκπαίδευσης.

Με πληροφορίες απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου: Rawpixel 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News