Λάρισα: Συγκλονίζει η μητέρα που της έδωσαν λάθος μωρό στο μαιευτήριο

Ελλάδα
Λάρισα: Συγκλονίζει η μητέρα που της έδωσαν λάθος μωρό στο μαιευτήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μου φαινόταν ξένο το δικό μας μωρό - Έχω απώλεια μνήμης από το σοκ»

Για το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στις 18 Αυγούστου 2022 σε ιδιωτικό μαιευτήριο της Λάρισας, όπου έδωσαν λάθος μωρό στους γονείς, μίλησε η μητέρα του βρέφους.

Η 30χρονη κράτησε στην αγκαλιά της το νεογέννητο κοριτσάκι που της έφεραν ως δικό της και το θήλασε. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ήταν το παιδί μιας άλλης γυναίκας που γέννησε την ίδια ημέρα.

Με καθυστέρηση μίας ημέρας το μαιευτήριο αναγνώρισε το λάθος και εξήγησε στο ζευγάρι πως το μωρό που τους παρουσίασαν δεν ήταν δικό τους.

Μετά το απίστευτο μπέρδεμα, το ζευγάρι ζήτησε και έκανε εξέταση DNA προκειμένου να είναι εντελώς σίγουρη ότι δεν συνέβη και… δεύτερο λάθος.

//--> //-->

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει η μητέρα που κράτησε στην αγκαλιά της ξένο μωρό:

«Την πρώτη ημέρα που μας έφεραν το μωρό εννοείται ότι δεν καταλάβαμε κάτι, την επόμενη ημέρα όταν το έφεραν, είδα ότι κάτι δεν πάει καλά όμως δεν μου πήγε το μυαλό ότι έχει γίνει λάθος μωρό. Νόμιζα ότι κάτι είχε πάθει το μωρό, γιατί το δικό μου το μωρό ήταν σχεδόν ένα κιλό πιο κάτω από το χθεσινό και νόμιζα ότι κάτι έπαθε γιατί ήταν και πιο μικροκαμωμένο και διαφορετικό στο προσωπάκι του».

«Ο άντρας μου βγήκε αμέσως έξω στον διάδρομο γιατί το είδε και αυτός και κατάλαβε ότι κάτι γίνεται, το χθεσινό το μωρό ουσιαστικά να κατευθύνεται σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Και μου λέει ‘έλα έξω δεν είναι αυτό το μωρό μας, το μωρό μας είναι έξω’. Εγώ εκείνη την ώρα έπαθα ένα σοκ και αλήθεια έχω μια απώλεια μνήμης, δηλαδή μου λέει κάποια πράγματα ο άντρας μου και εγώ δεν τα θυμάμαι.

Μετά βγαίνουμε έξω, το κοιτάμε, λέμε πως αυτό είναι το δικό μας το μωρό, αυτό που μας φέρατε είναι λάθος μωρό και μετά μιλήσαμε με την μαία και καταλάβαμε τι έχει γίνει. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι στη ζωή μου, γιατί ουσιαστικά το δικό μας το μωρό μου φαινόταν ξένο εκείνη τη στιγμή. Θήλασα το ξένο μωρό την πρώτη ημέρα. Το δικό μας μωρό ήταν στην άλλη μαμά. Δεν έχω μιλήσει με την άλλη μητέρα, ο άντρας μου είπε να πάμε να τη βρούμε, αλλά εμένα κάτι με σταματούσε και εν τέλει δε μιλήσαμε».

«Κάναμε τεστ DNA, βγήκε και όλα καλά, το μωρό που έχουμε σπίτι μας είναι το δικό μας. Περίμενα να βγει το τεστ πώς και πώς. Όταν γίνονται τέτοια λάθη δεν αποκλείεται να γίνουν και λάθη πιο σοβαρά. Μας χάλασαν όλη τη στιγμή», κατέληξε η μητέρα.

Αυτό που ζητά πλέον το ζευγάρι είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το περιστατικό, καθώς, όπως υποστηρίζουν, από όλη αυτή την αναστάτωση τους κατέκλυσε το συναίσθημα της ταραχής και του άγχους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News