«Χαστούκι» των ΗΠΑ στον Ερντογάν: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται

Ελλάδα
«Χαστούκι» των ΗΠΑ στον Ερντογάν: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορικά με τις νέες απειλές του Τούρκου προέδρου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαμηνύει ότι η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται

Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τις νέες απειλές που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας.

Σε γραπτή του δήλωση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει ότι «σε μια εποχή που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία. Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση».

//--> //-->

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν

Ένα νέο αφήγημα αναβάθμισης της προκλητικότητας της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, όπου η δήθεν αυτοάμυνα ταυτίζεται με την επίθεση, εκτιμούν οι αναλυτές ότι υποκρύπτει η εμμονή του Ταγίπ Ερντογάν και της τουρκικής ηγεσίας με τη χώρα μας. Πυλώνας του επικίνδυνου παιχνιδιού της Άγκυρας πέραν των απειλών είναι η διαρκής στοχοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου με παράλογες αξιώσεις αποστρατιωτικοποίησής τους και αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους, ώστε να εμφανίσει την Ελλάδα δήθεν ως επιτιθέμενη ενώ είναι η ίδια που διατηρεί τη μεγαλύτερη αποβατική στρατιά απέναντι από αυτά τα νησιά και εν ισχύ το casus belli.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News