Απίστευτο: Γυναίκα γέννησε μέσα σε λεκάνη τουαλέτας

Ελλάδα
Απίστευτο: Γυναίκα γέννησε μέσα σε λεκάνη τουαλέτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος» είπε η γυναίκα που έφερε στον κόσμο το νεογνό, η οποία αντιλήφθηκε τους πόνους της γέννας στο παρά ένα και μάλιστα όσο η ίδια είχε βάρδια ως καθαρίστρια. «Εγώ δεν το ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος. Την ημέρα που γέννησα, το ένιωσα. Ένιωσα έντονα πόνο. Ήμουν στην πρωινή βάρδια» είπε χαρακτηριστικά

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους ότι ένα μωρό ήρθε στον κόσμο, μέσα σε…λεκάνη τουαλέτας του νοσοκομείου ΚΑΤ, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, με την εργαζόμενη ως καθαρίστρια μητέρα του, να δηλώνει ότι δεν γνώριζε πώς ήταν έγκυος.

Όλα εκτυλίχθηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο νοσοκομείο, όταν η κοπέλα βρισκόταν κανονικά στο πόστο της ως καθαρίστρια στα χειρουργεία. Ξαφνικά ένιωσε έναν έντονο και οξύ πόνο με αποτέλεσμα να πάει στην τουαλέτα.  «Πόναγα και πήγα στα εξωτερικά ιατρεία. Μετά νόμιζα ότι ήθελα να κάνω το… άλλο και μου βγήκε το μωρό».

«Ξαφνικά βγήκε από μια τουαλέτα και διαπίστωσαν εκεί η προϊσταμένη της εφημερίας και οι συνάδελφοι ότι είχε αίμα. Οδηγήθηκαν στην τουαλέτα και είδαν μέσα στην λεκάνη με αποκόλληση πλακούντα το μωράκι», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Live News.

«Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος» είπε η  γυναίκα που έφερε στον κόσμο το νεογνό, η οποία αντιλήφθηκε τους πόνους της γέννας στο παρά ένα και μάλιστα όσο η ίδια είχε βάρδια ως καθαρίστρια. «Εγώ δεν το ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος. Την ημέρα που γέννησα, το ένιωσα. Ένιωσα έντονα πόνο. Ήμουν στην πρωινή βάρδια» είπε χαρακτηριστικά.

Εκείνη την ημέρα οι  γιατροί, μην γνωρίζοντας τι ακριβώς έχει συμβεί, είδαν τη νεαρή να βγαίνει από την τουαλέτα μέσα στα αίματα. «Ξαφνικά βγήκε από μια τουαλέτα και διαπίστωσαν εκεί ότι η προϊσταμένη της εφημερίας και οι συνάδελφοι είχε αίμα. Οδηγήθηκαν στην τουαλέτα και είδαν μέσα στην λεκάνη με αποκόλληση πλακούντα το μωράκι», είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Τάχιστα ειδοποιήθηκαν οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τόσο στη γυναίκα όσο και στο νεογνό.

«Κινηθήκαμε γρήγορα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αναζητήσαμε τη μητέρα και το νεογνό και κάναμε μια γρήγορη διαχείριση. Δεν είμαστε ένα νοσοκομείο που έχει γυναικολογική/μαιευτική κλινική, προφανώς. Είχαμε μια ανησυχία για το μωρό. Για εμάς ήταν μια έκπληξη γιατί συνήθως δεν γεννιούνται παιδιά στο ΚΑΤ» τόνσιε ο Βασίλειος Καλδής χειρουργός, εντατικολόγος, διευθυντής του ΕΣΥ.

Εκείνη την ώρα έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ζωντανό το μωρό που ήρθε με τόσο αναπάντεχο τρόπο στη ζωή. «Αφού έβγαλα τον ομφάλιο λώρο και είδα ότι το μωράκι αντέδρασε, ξεκινήσαμε μια διαδικασία διαχείρισης και της μητέρας και της μικρής να τα πάμε στο καταλληλότερο υγειονομικό σχηματισμό που ήταν το «Έλενα». Όλα αυτά καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε σε μια ώρα» εξήγησε.

Μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν άμεσα στο «Έλενα» εκεί όπου παραμένει μέχρι και σήμερα το πρόωρο μωράκι σε θερμοκοιτίδα.

«Το βλέπω κάθε απόγευμα το μωρό. Κι όταν -πρώτα ο Θεός- πάω πίσω στη δουλειά, θα τους πάρω αυτούς τους δύο γιατρούς που με σώσανε να τους ευχαριστήσω και από κοντά», σχολίασε η μητέρα.

«Οι συνάδελφοι, γιατροί και λοιπό προσωπικό έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό -ενώ δεν είναι ειδικότητά τους- και έσωσαν και το μωράκι και τη γυναίκα», σημείωσε ο κ. Γιαννακός.

«Το παιδάκι ήθελε να ζήσει, αυτό είναι το βασικό. Έχουμε διαχειριστεί αρκετά περιστατικά αλλά στο συγκεκριμένο δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος. Αλλά δείξαμε μια ετοιμότητα σαν ομάδα, γιατροί, νοσηλευτές, όλοι».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το αν πράγματι η εν λόγω γυναίκα δεν είχε αντιληφθεί πως κυοφορούσε ή εάν τελικά επρόκειτο για περιστατικό εργασιακού εκφοβισμού.

«Αυτό που μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η συνάδελφος ήταν για πολύ καιρό άνεργη και φοβόταν μήπως την διώξουν από τη δουλειά. Ενώ αν εργαζόταν μόνιμη στο νοσοκομείο δεν θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά».

Όπως λέει ο ίδιος: «Έχουν προηγηθεί πέντε γέννες από την ίδια γυναίκα. Μπορεί να συμβεί να μην καταλαβαίνει ότι είναι έγκυος; Πρέπει να μας απαντήσουν οι ειδικοί».

Όπως αποκαλύπτεται, τα πέντε παιδιά της γυναίκας δεν είναι στην επιμέλειά της, με την ίδια να λέει ότι αφού τελειώσει η άδεια μητρότητας θέλει να επιστρέψει στη δουλειά της.

Εξιτήριο έλαβε η μητέρα την περασμένη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, καθώς το μωράκι νοσηλεύεται ακόμα σε θερμοκοιτίδα.

(Φωτογραφία αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News