Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ίση με την Τουρκία - Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα

Ελλάδα
Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ίση με την Τουρκία - Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας μας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος μετά το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, αμέσως μετά το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο, στο επίκεντρο των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου, βρέθηκαν προσφυγικό ζήτημα και η αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών, την οποία μετ’ επιτάξεως ζητά η Άγκυρα.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας», δήλωσε μεταξύ άλλων.  

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ούτε στρατιωτικός ούτε πολιτικός συνομιλητής της Τουρκίας, καθώς δεν είναι ίση με αυτήν και δεν μπορεί να είναι ίση με την Τουρκία.

Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, τόνισε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Anadolu.

Την ίδια ώρα κατηγόρησε την Ελλάδα για «προκλητικότητα» και μίλησε για ένα «επικίνδυνο παιχνίδι, τόσο για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν σαν μαριονέτες. Γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές προθέσεις εκείνων που προκαλούν και υποκινούν τους Έλληνες πολιτικούς είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμα μας για μία ισχυρή Τουρκία», ανέφερε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε δε ότι η συγκέντρωση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων ως δυνάμεις κατοχής πρέπει να ενοχλούν τον ελληνικό λαό και όχι την Τουρκία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News