Επίσκεψη Τσίπρα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» - 3.000 αναμονές για χειρουργείο

Ελλάδα
Επίσκεψη Τσίπρα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» - 3.000 αναμονές για χειρουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σοκαριστικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο «Αγία Σοφία» λίγο πριν τις 11.30, χαρακτηρίζοντας ως σοκαριστικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του Παίδων «Αγία Σοφία», ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκ των υστέρων λύσεις, οι οποίες δεν θα λύσουν το πρόβλημα των ελλείψεων. «Αφενός οι προκηρύξεις θα πάρουν χρόνο, αφετέρου οι μετακινήσεις θα μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλα νοσοκομεία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συνομιλήσει και με εργαζόμενους.

Πλεύρης σε Τσίπρα: Το πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγίας Σοφίας υπάρχει έντονα από το 2017. Εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων έχουμε προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:

Την προκήρυξη θέσεων του «Αγία Σοφία» για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα.

Την ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.

Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» τον επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο προς ενημέρωσή του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνησή του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία. Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News