Όλγα Κεφαλογιάννη για υποκλοπές: Σε δεύτερη μοίρα το απόρρητο για να προστατευτεί η Δημοκρατία

Ελλάδα
Όλγα Κεφαλογιάννη για υποκλοπές: Σε δεύτερη μοίρα το απόρρητο για να προστατευτεί η Δημοκρατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βόμβες» της Όλγας Κεφαλογιάννη για το «απόρρητο» Μητσοτάκη

Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η επιμονή της κυβέρνησης στην επίκληση του «απορρήτου» δεν υιοθετείται από όλα τα στελέχη του κόμματος της Πειραιώς με την Όλγα Κεφαλογιάννη να διαφοροποιείται ανοικτά και μεγαλοφώνως από την κυβερνητική γραμμή.

Η βουλευτής και πρώην υπουργός της Ν.Δ., μιλώντας στο Kontra, ήταν ξεκάθαρη. «Το απόρρητο, με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε του θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε», δήλωσε ευθαρσώς εκφράζοντας μια άποψη που έχει διατυπωθεί και από κορυφαίους Συνταγματολόγους.

Δεν δίστασε μάλιστα να προχωρήσει το συλλογισμό της λίγο παραπέρα «καίγοντας» το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Για εμένα έχει πολύ σημασία, όταν λέμε όλα στο φως, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο. Είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου».

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News