Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Να μην μπει «σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων» η Αθήνα

Ελλάδα
Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Να μην μπει «σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων» η Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν μπείτε σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως τις υποστήκατε στο παρελθόν» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ισχυριζόμενος πως η Αθήνα συνεχίζει τις «προκλήσεις» και «προειδοποιώντας» την να μην μπει «σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων».

«Ενώ εμείς προσπαθούμε να σεβαστούμε τα δικαιώματα και των δύο γειτόνων στο Αιγαίο, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις της. Αν μπείτε σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως τις υποστήκατε στο παρελθόν. Αυτό είναι μια προειδοποίηση για τη γείτονά μας Ελλάδα», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια συμποσίου στην Άγκυρα με θέμα τη μάχη του Σαγγάριου.

Ο ίδιος κάλεσε την Ελλάδα να μην είναι «εργαλείο» άλλων και να τερματίσει τις προκλήσεις, όπως είπε, αναφέροντας πως η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της σε όλες τις πλατφόρμες.

«Έχουμε προγράμματα και σχέδια που θα συνεισφέρουν στην ειρήνη και την ευημερία όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», υποστήριξε επίσης.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News