Αχτσιόγλου: «Εκτός από ωτακουστής είναι και τυχοδιώκτης ο κ. Μητσοτάκης»

Ελλάδα
Αχτσιόγλου: «Εκτός από ωτακουστής είναι και τυχοδιώκτης ο κ. Μητσοτάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων διότι αν το έκανε θα έπρεπε να παραιτηθεί», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου

«Ο πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων διότι αν το έκανε θα έπρεπε να παραιτηθεί», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στον "Real fm 97,8".

«Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τις δικαιολογίες που ψελλίζει ο κ. Μητσοτάκης» και οι οποίες «είναι ένας διαρκής κατήφορος στη δημοκρατική λειτουργία», πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «στελέχη της ΝΔ άνοιξαν μία συζήτηση για δεύτερη αλλαγή του εκλογικού νόμου επί της θητείας αυτής της κυβέρνησης», πρόκειται για «πλήρη απαξίωση των θεσμών και των δημοκρατικών κανόνων αν αυτό υπάρχει στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη και εκδηλώνει έναν απίστευτο πανικό για τη λαϊκή ετυμηγορία». «Αν σχεδιάζει κάτι τέτοιο έχουμε έναν πρωθυπουργό όχι μόνο ωτακουστή αλλά και τυχοδιώκτη. Η συζήτηση αυτή ξεκινάει από μία κυβέρνηση που χάνει τον συσχετισμό», υπογράμμισε.

Για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος τόνισε ότι «είναι μόνιμη επιλογή της κυβέρνησης να επιδοτεί την αισχροκέρδεια και να στηρίζει ένα σύστημα που εξόφθαλμα λειτουργεί ως καρτέλ, επιμένοντας να μην θέτει πλαφόν τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου» και «την ίδια στιγμή λεηλατούνται τα λαϊκά νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», καθώς «φεύγουν λεφτά από την τσέπη των πολιτών και από το κρατικό ταμείο -δηλαδή πάλι λεφτά των πολιτών, οι οποίοι έχουν πληρώσει πάρα πολλά στη φορολογία λόγω των ανατιμήσεων- και πηγαίνουν ως επιδοτήσεις στις εταιρείες ενέργειας που συνεχίζουν να σωρεύουν υπερκέρδη».

Ανέφερε, παράλληλα, ότι «ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», η οποία «ανακοίνωσε για τον Σεπτέμβριο αυξήσεις κατά 62% και θα οδηγεί την κούρσα στην έκρηξη των τιμολογίων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ψευδείς τις δηλώσεις υπουργών ότι τάχα τίθεται πλαφόν και η ΔΕΗ θα οδηγήσει τις τιμές προς τα κάτω».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε, τέλος, ότι «η αύξηση των συντάξεων ήταν νομοθετημένη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να συντελεστεί από 1/1/2023. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να το πιστώνεται η κυβέρνηση της ΝΔ».

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News