Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση – Σφοδρή επίθεση για τις παρακολουθήσεις

Ελλάδα
Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση – Σφοδρή επίθεση για τις παρακολουθήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό - Παράλληλα, τονίζει ότι απάντηση στην εκτροπή είναι μια κυβέρνηση δημοκρατικής ομαλότητας, αλλαγής, και προόδου

Επίθεση στον πρωθυπουργό για το θέμα των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε ο Α. Τσίπρας καλώντας τον να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. 

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, σημειώνει πως ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται "σε ελεύθερη πτώση" και τονίζει πως απάντηση στην εκτροπή είναι μια κυβέρνηση δημοκρατικής ομαλότητας, αλλαγής, και προόδου.

Ο κ. Τσίπρας αποδίδει την αποκλειστική ευθύνη για την εκτροπή στον πρωθυπουργό. Τον κατηγορεί « ότι παραμένει αδιάφορος για την αλήθεια, την ηθική και το σεβασμό του κράτους δικαίου.

Τη στιγμή, όπως λέει, έγκριτα διεθνή ΜΜΕ συγκρίνουν το καθεστώς του με των συνταγματαρχών, ο πρωθυπουργός, σε μια εκδήλωση πολιτικής και προσωπικής δειλίας, επιχειρεί να διασωθεί μεταθέτοντας τις ευθύνες του στη “χούντα του Μαξίμου”, που ο ίδιος όμως επέλεξε και στήριξε.

Τα αναπάντητα ερωτήματα, ωστόσο, είναι τόσα πολλά και τόσο κρίσιμα, που όσο ο κος Μητσοτάκης αποφεύγει να τα απαντήσει τόσο μεγεθύνονται οι υποψίες όλων ότι όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, τονίζει ο Α. Τσίπρας και προσθέτει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι απλά ένας επικίνδυνα “ανέμελος” πρωθυπουργός, αλλά ο προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας που λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και κάθε δημοκρατική αξία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξιολογεί ως “μια τελευταία πολιτική ευκαιρία” του πρωθυπουργού “να φύγει με κάποια αξιοπρέπεια”, την επιλογή “της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, της παραίτησης και της προσφυγής στη κρίση του ελληνικού λαού”.

Επίσης σημείωσε πως “αν δε το πράξει, μπορεί να φαντασιώνεται ότι βρίσκεται ακόμη σε πτήση, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Που στο τέλος της θα έχει αναπόφευκτα την πρόσκρουση”.

Για την επόμενη μέρα, αναφέρει ότι εδώ που φτάσαμε «δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία, αλλά χρειάζεται «σχέδιο ανάταξης και ανασύνταξης της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας».

Τέλος κ. Τσίπρας επισημαίνει πως μόνο μια κυβέρνηση δημοκρατικής ομαλότητας, αλλαγής και προόδου είναι η μόνη απάντηση στην εκτροπή, τις παρακρατικές μεθόδους και την καθεστωτική φαυλότητα που μας έχει οδηγήσει η τρίχρονη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

"Και μια κυβέρνηση δημοκρατικής ομαλότητας, αλλαγής, και προόδου, είναι η μόνη απάντηση στην εκτροπή, τις παρακρατικές μεθόδους και την καθεστωτική φαυλότητα που μας έχει οδηγήσει η τρίχρονη διακυβέρνηση Μητσοτάκη", καταλήγει ο Αλ. Τσίπρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News