Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο»

Ελλάδα
Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγορεί στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι «σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους»

Με χυδαίες διαρροές κατακλύζει η κυβέρνηση τον δημόσιο διάλογο, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με το θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης κατηγορεί στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι «σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους» και αναφερόμενος στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Ρωμανό, τονίζει πως «έφθασε στο σημείο να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επαναλαμβάνει το αίτημα  να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας» και ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη: «- Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση; - Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο»  Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;».

Η δήλωση Ρωμανού που εξόργισε τον Νίκο Ανδρουλάκη

Η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Ρωμανό, σχετίζεται με τις δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, κατά τις οποίες αφού μίλησε για νόμιμη παρακολούθηση με εισαγγελική άδεια, πρόσθεσε: «Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ». Ο Διευθυντής του Γραφείο Τύπου της ΝΔ είχε πει ακόμη αναφερόμενος στον κ. Ανδρουλάκη πως πρέπει «…να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα…».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί τέλος τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;

Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο.

Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια.

Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.

Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;

Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του κ. Κοντολέων, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:

– Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;

– Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News