Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση.
Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού:
«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».
Ο 43χρονος Γρηγόρης Δημητριάδης είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και ανιψιός του πρωθυπουργού, αφού είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη. Ηταν το αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και ήταν εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σχετικά με την παραίτηση του γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές πχ στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο. Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».