Συντριβή Antonov: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα δειγμάτων - Παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή

Ελλάδα
Συντριβή Antonov: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα δειγμάτων - Παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρότες και αρμόδιοι φορείς ωστόσο έχουν ζητήσει τάχιστες εξετάσεις για τα αποτελέσματα, καθώς εγκυμονεί πλέον ο κίνδυνος να εισέλθουν στις σοδειές άγνωστα στοιχεία που ενδεχομένως κοστίσουν ακριβά για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τη συντριβή του Antonov κοντά στην Καβάλα, με οκτώ νεκρούς, ο δήμος Παγγαίου παραμένει χωρίς επίσημα αποτελέσματα για τα δείγματα που ελήφθησαν. Σύμφωνα με το Thesstoday κανείς δεν έχει ακόμα απαντήσεις για το τι συνέβη και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Παγγαίου, Γιώργο Καλλινικίδη, ήδη έχουν ληφθεί επιπρόσθετα δείγματα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία σύγκρισης με εκείνα που πάρθηκαν από τις πρώτες μέρες. Επεσήμανε ότι ενδεχομένως να έχουν τα επίσημα αποτελέσματα από την Πολιτική Προστασία την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο είναι μια λεπτομερής διαδικασία που απαιτεί τη μέγιστη σοβαρότητα ως προς την αντιμετώπισή της.

Αγρότες και αρμόδιοι φορείς ωστόσο έχουν ζητήσει τάχιστες εξετάσεις για τα αποτελέσματα, καθώς εγκυμονεί πλέον ο κίνδυνος να εισέλθουν στις σοδειές άγνωστα στοιχεία που ενδεχομένως κοστίσουν ακριβά για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

«Η περιοχή είναι ακόμη οριοθετημένη με συρματόπλεγμα και μη προσβάσιμη για τους αγρότες. Μιλάμε για καλλιέργειες με καλαμπόκια και ηλίανθους, ωστόσο οι αγρότες αυτής της ζώνης προς το παρόν δεν έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απομάκρυνσης συντριμμιών και πυρομαχικών από τον πυρήνα της πτώσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε ο γενικός γραμματέας. Βάσει χρονοδιαγράμματος, τα ειδικά κλιμάκια που έχουν αναλάβει την απομάκρυνση θα απασχολούνται για όλο τον Αύγουστο, τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News