Επίθεση Κολοκασίδη σε Δένδια: Συναντά τους τρεις εκπροσώπους του κομματικού κατεστημένου

Ελλάδα
Επίθεση Κολοκασίδη σε Δένδια: Συναντά τους τρεις εκπροσώπους του κομματικού κατεστημένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι ο Νίκος Δένδιας προγραμμάτισε για την επίσκεψη του στην Κύπρο συναντήσεις μόνο με «τους τρεις εκπροσώπους του κομματικού κατεστημένου και φανατικούς υποστηρικτές της ΔΔΟ»

Σκληρή κριτική στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και στους οργανωτές του προγράμματος του, ασκεί ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης.

Σε γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι ο Νίκος Δένδιας προγραμμάτισε για την επίσκεψη του στην Κύπρο συναντήσεις μόνο με «τους τρεις εκπροσώπους του κομματικού κατεστημένου και φανατικούς υποστηρικτές της ΔΔΟ».

Κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη δημοκρατική διαδικασία», από τον Έλληνα ΥΠΕΞ και αναφέρει επίσης ότι «Ελλάδα δεν είναι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, αλλά ούτε και οποιοσδήποτε Υπουργός Εξωτερικών».

Η δήλωση του Γιώργου Κολοκασίδη:

Σε μια περίοδο που η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος στην Κύπρο αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Κάποιοι όμως φαίνεται πως αντιλαμβάνονται ακόμα και τα εθνικά θέματα με όρους κομματικούς. Είναι σοβαρό ολίσθημα το γεγονός ότι οι οργανωτές του προγράμματος του κ. Δένδια προγραμμάτισαν συναντήσεις μόνο με τρεις από τους υποψήφιους για τις Προεδρικές Εκλογές. Με άλλα λόγια τους τρεις εκπροσώπους του κομματικού κατεστημένου και φανατικούς υποστηρικτές της ΔΔΟ.

Η πρόκριση των τριών υποψηφίων από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, συνιστά ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη δημοκρατική διαδικασία και στερεί τη συζήτηση της μοναδικής εναλλακτικής πρότασης που υπάρχει για ενιαίο εθνικό μέτωπο απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό και άμεσο απεγκλωβισμό από διχοτομικές προτάσεις, όπως η Διζωνική.

Είναι ευτύχημα όμως ότι για μας εδώ στην Κύπρο, Ελλάδα δεν είναι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, αλλά ούτε και οποιοσδήποτε Υπουργός Εξωτερικών.

Φωτογραφία απο: twitter

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News