Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Φόβοι για δύο νέα κρούσματα στην χώρα

Ελλάδα
Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Φόβοι για δύο νέα κρούσματα στην χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα δύο νέα περιστατικά πληρούν τα κριτήρια «πιθανού κρούσματος»

Προβληματισμό γεννούν δύο νέα περιστατικά τα οποία εξετάζουν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές ως «πιθανά κρούσματα» οξείας ηπατίτιδας. Ειδικότερα, η πρώτη περίπτωση έχει να κάνει με ένα παιδί δύο ετών, το οποίο παρουσίασε πυρετό και γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωση του, ενώ η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα 13χρονο με πυρετό και εξάνθημα.

 «Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή», σημειώνει ο Οργανισμός. Τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, βελτιώθηκαν και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο σε άριστη κατάσταση, συμπληρώνει η ανακοίνωση. 

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 14 περιστατικά τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έως τώρα έχουν καταγραφεί 1.010 περιστατικά οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, σε 35 χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη έχουν εντοπιστεί 484 περιστατικά, από τα οποία τα 272 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς, σημειώνει ο ΕΟΔΥ.

(φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News