Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Μεγάλη κινητοποίηση σε Έβρο και Λέσβο

Ελλάδα
Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Μεγάλη κινητοποίηση σε Έβρο και Λέσβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις 53 φτάνουν οι δασικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο ανά την χώρα

Για ακόμη ένα 24ωρο η Ελλάδα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με τις πυροσβεστικές αρχές να δίνουν υπεράνθρωπες μάχες ανά την επικράτεια ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τις ευάριθμες εστίες. Ανθρώπινες ζωές και περιουσίες τίθενται υπό τον κίνδυνο των πυρκαγιών. Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι κατά το τελευταίο 24ωρο έχουν εκδηλωθεί 53 φωτιές, μεταξύ των οποίων και τα σοβαρά πύρινα μέτωπα σε Έβρο και Λέσβο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 Α/Φ και 7 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Καστρί, της Δυτικής Λέσβου επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 7 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δραματικές είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο στα Βατερά της νότιας Λέσβου. Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα εναέρια μέσα να ενισχύονται το απόγευμα, ενώ την ίδια στιγμή η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη και στον αγώνα συμμετέχουν και εθελοντές.

Λόγω της δυσκολίας που εντοπίζεται στο έργο κατάσβεσης, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε λιπόθυμος.

Ένα δεύτερο μέτωπο κινείται από την περιοχή της Βρίσας, όπου ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό, στην περιοχή των Βασιλικών. Τέλος, ένα τρίτο μεγάλο μέτωπο κινείται μέσα από δασώδη πυκνή και δυσπρόσιτη περιοχή προς τον οικισμό Σταυρό, χωρίς όμως να τον απειλεί.

Στα βορειοδυτικά προς χωριό Βρύσα, το Δασαρχείο, ο Στρατος και ο Δήμος έχουν συνεργαστεί για δημιουργία αντιπυρικής ζώνης για επιπλέον προστασία του οικισμού.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1550792613875355650

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ακριτοχώρι, του Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 Α/Φ και 2 Ε/Π.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βρυσούλα Πρεβέζης επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 10 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Τσακατούρα Γρεβενών επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 2 Ε/Π.

Οι νεότερες ενημερώσεις για τις φωτιές

Η πυρκαγιά στην Τσακατουρα υπό μερικό έλεγχο. Στην Άνδρο, στη Λινιτσαινα Κρεστένων Ηλείας, στο Σκληρό Ηλειας, στο Διχειμαρο Βέροιας, στην Περαια Βεγορίτιδας και στο Κιλκίς έχουν ελεγχθεί.

Στη Βρυσούλα Πρέβεζας υπό μερικό ελεγχο.

Τα Βατερα Λέσβου ενισχύονται ακτοπλοϊκώς με 5 οχήματα ΜΕΤΠΕ και διπλά πληρώματα.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News