Έβρος: Συνεχίζει για τρίτη μέρα να είναι ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά (βίντεο)

Ελλάδα
Έβρος: Συνεχίζει για τρίτη μέρα να είναι ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγαλύτερο, πρόβλημα της φωτιάς βρίσκεται στα νοτιοδυτικά όπου καίει με μεγάλη έκταση - Έχει ελεγχθεί στα ανατολικά και στα δυτικά υπάρχουν μικρές εστίες

Παραμένει η μεγάλη φωτιά της Δαδιάς του Έβρου, η επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν έχουν σταματήσει να δίνουν μάχες με τις φωτιές οι οποίες καίνε ανεξέλεγκτα όλο το δάσος.

Το μεγαλύτερο, πρόβλημα της φωτιάς βρίσκεται στα νοτιοδυτικά όπου καίει με μεγάλη έκταση. Ωστόσο έχει ελεγχθεί στα ανατολικά και στα δυτικά υπάρχουν μικρές εστίες. Με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να εστιάζουν περισσότερο στα ννοτιοδυτικά.

Με το που ξημέρωσε ξεκίνησαν να δίνουν μάχες 4 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα του στρατού. Ενώ σύμμαχο έχουν τον καιρό οι πυροσβέστες αφού, όλα δείχνουν ότι οι άνεμοι στην περιοχή έχουν κοπάσει.

Ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα, αφού λόγο του δάσους και την ύπαρξη ειδικών πουλιών, έχουν δοθεί κάποια μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δρόμοι σε κάποια σημεία και να μην μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις, άρα μόνο τα εναέρια μέσα μπορούν να πολεμήσουν τη φωτιά.  

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία «Copernicus Emergency»

Εφόσον δόθηκε εντολή από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την υπηρεσία  της Ευρωπαϊκής Ένωσης Copernicus Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο λόγος είναι η δημιουργία χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή «Δαδιά» της Π.Ε. Έβρου, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Αποδέχτηκε το αίτημα η Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικός ενεργοποίησης EMSR605) και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για τη διαχείριση του έργου τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε σχετικά με την φωτιά στη Δαδιά του Έβρου:

«Στο δάσος της Δαδιάς της περιοχής Έβρου και συγκεκριμένα στη δυτική και νοτιοδυτική πλευρά της περιμέτρου της πυρκαγιάς επικεντρώνονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ στη Βορειοανατολική πλευρά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη».

(Φωτογραφία αρχείου IN TIME)

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News