Πυρκαγιές: Τρεις μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα - Εφιαλτική νύχτα στον Έβρο

Ελλάδα
Πυρκαγιές: Τρεις μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα - Εφιαλτική νύχτα στον Έβρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε διάφορες περιοχές υπάρχουν και μικρότερες πυρκαγιές

Σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, το απόγευμα, έχουν παραμείνει τρείς μεγάλες φωτιές στην Ηλεία, στα Μέγαρα και στον Έβρο. Η πυροσβεστική δίνει μεγάλες μάχες, με σκοπό να ελέγξει τις παραπάνω φωτιές.

Ωστόσο, στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε διάφορες περιοχές, υπάρχουν και άλλες μικρότερες φωτιές. Επιπλέον, με βάση την πυροσβεστική, τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν 59 δασικές φωτιές, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα εξ’ αρχής.

Επιπρόσθετα, η πυρκαγιά στον Έβρο, η οποία παραμένει εντελώς ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Copernicus.

Η περιοχή είναι δύσβατη, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το πέρασμα της πυροσβεστικής.

Επιπλέον, η πυρκαγιά, κινείται δυτικά, προς το Εθνικό δάσος της Δαδιάς, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η προστατευόμενη αυτή περιοχή. Ενώ παράλληλα η πυροσβεστική να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αποκοπεί η δυναμική της.

Η πυροσβεστική, η οποία ενισχύεται όλο και περισσότερο, δεν έχει σταματήσει να δίνει μάχη με τη φωτιά όλο το βράδυ, και παράλληλα τα αεροσκάφη από το πρώτο φώς της μέρας, δεν έχουν σταματήσει τις ρίψεις νερού.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε:

«Στο δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί Έβρου, το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε εχθές το μεσημέρι στις 14:28. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών οχημάτων ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και σήμερα από το πρώτο φως και αναπτύχθηκαν σταδιακά 10 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Η επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν τεθεί, από χθες, σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, παρέχουν κάθε συνδρομή. Μαζί μας επιχειρούν, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας που έχει διαθέσει, 7 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, η Δασική Υπηρεσία, και η τοπική αυτοδιοίκηση που έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

Τα γενικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πυρκαγιάς σχετίζονται με μεγάλο όγκο καύσιμης ύλης, αποτελούμενη από μαύρη πεύκη και τραχεία πεύκη και άλλα φυλλοβόλα είδη. Ταυτόχρονα, επιχειρούμε σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται από απότομες εναλλαγές του ανέμου, υπάρχει δυσκολία στην προσέγγιση λόγω της έντονης τοπογραφίας και του φτωχού οδικού δικτύου δεδομένου ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ξηρασία, ευνοούν την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Επίσης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς  για αύριο Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάςγια την Περιφέρεια Αττικής και την Εύβοια.

Τονίζουμε για ακόμη μια φορά: Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! Δεν κάνουμε θερμές εργασίες! Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί! Αν δούμε καπνό ή φωτιά καλούμε αμέσως το 112 ή το 199.

Για κάθε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση. Σας ευχαριστώ».

(Φωτογραφία αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News