Ρωσία: Η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα με τις μη φιλικές χώρες

Ελλάδα
Ρωσία: Η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα με τις μη φιλικές χώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη λίστα της Ρωσίας με τις «μη φιλικές» χώρες βρίσκονται επίσης η Δανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Κροατία

«Μη φιλική» χώρα θεωρεί η Ρωσία την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου, η Μόσχα. Εκτός από την Ελλάδα, στη λίστα βρίσκονται επίσης η Δανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Κροατία. Το διάταγμα για τις χώρες που είναι μη φιλικά προσκείμενες υπέγραψε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», αναφέρει το έγγραφο. Η Μόσχα ανακοίνωσε το πλαφόν των ατόμων που βρίσκονται στην Ρωσική Ομοσπονδία, με τα οποία διπλωματικές αποστολές «μη φιλικών χωρών» και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να συνάψουν συμβάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα:

  • Ελλάδα: 34 άτομα
  • Δανία: 20 άτομα
  • Σλοβακία: 16 άτομα
  • Σλοβενία και Κροατία: Δεν μπορούν να προσλάβουν υπαλλήλους στις πρεσβείες και τα προξενεία

Η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης σημειώνει ότι η λίστα «δεν είναι οριστική και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών (…) ενδέχεται να διευρυνθεί». Επίσης στις αρχές Μαρτίου η ρωσική κυβέρνηση κατήρτισε λίστα με ξένα κράτη «που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας, των ρωσικών εταιρειών και πολιτών». Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, την Ουκρανία, την Ιαπωνία και άλλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News