Κουτσούμπας: Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ

Ελλάδα
Κουτσούμπας: Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η λύση για τους λαούς βρίσκεται σε αυτό που διακηρύσσει το ΚΚΕ, μαζί με το ΚΚ Τουρκίας: Σεβασμός των συνόρων, των συνθηκών που τα καθορίζουν, κοινή πάλη ενάντια στον εθνικισμό, στις αστικές τάξεις και ιμπεριαλιστικές ενώσεις, που τα συμφέροντά τους αιματοκυλούν τους λαούς»

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα larissa.net, εγκάλεσε την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού στο λαό, πως «δήθεν τίποτα δεν μπορεί να συμβεί, γιατί έχουμε τις «ισχυρές πλάτες των συμμάχων» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ», επισημαίνοντας ότι «οι 'ισχυροί σύμμαχοι', εδώ και δεκαετίες 'βάζουν πλάτη' στις τουρκικές διεκδικήσεις».

«Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις αστικές κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας, για το ποιος είναι καλύτερος 'κόμβος ενέργειας', ποιος ο 'καλύτερος μαθητής' στο ΝΑΤΟ, ποιος καλύτερα υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων, ντόπιων και ξένων, είναι που 'ρίχνουν λάδι στη φωτιά'. Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις, το σίγουρο είναι ότι 'μαγειρεύονται' απαράδεκτες υποχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα με τη λεγόμενη 'συνδιαχείρηση' του Αιγαίου» πρόσθεσε και τόνισε:

«Η λύση για τους λαούς βρίσκεται σε αυτό που διακηρύσσει το ΚΚΕ, μαζί με το ΚΚ Τουρκίας: Σεβασμός των συνόρων, των συνθηκών που τα καθορίζουν, κοινή πάλη ενάντια στον εθνικισμό, στις αστικές τάξεις και ιμπεριαλιστικές ενώσεις, που τα συμφέροντά τους αιματοκυλούν τους λαούς».

«Για να μην πληρώσει ο λαός μας το τίμημα της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δηλαδή για να μη γίνει στόχος αντιποίνων, μπορεί να πάρει τη θέση του πραγματικά στη 'σωστή πλευρά της ιστορίας'. Εκεί σταθερά βρίσκεται και το ΚΚΕ στην πάλη για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας, για να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία, για να βαδίσει ο λαός μας τον δικό του δρόμο με αποτίναξη των δεσμών από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες» υπογράμμισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ερωτηθείς για το πρόταγμα του ΚΚΕ ενόψει της περιόδου που - αργά ή γρήγορα - θα οδηγήσει στις κάλπες, απάντησε ότι «το πρόταγμα του ΚΚΕ είναι να δίνει νικηφόρες μάχες για τον εργαζόμενο λαό, να αποσπάμε κατακτήσεις, να αλλάζουμε συνεχώς και παντού τους αρνητικούς συσχετισμούς για να ανοίξει ο δρόμος που θα οδηγήσει στην λαϊκή ανάταση και ευημερία».

«Oι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα επιβάλουν εγρήγορση και ετοιμότητα, αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού σε όλες τις μάχες και στις εκλογές» συμπλήρωσε.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ήδη τα αστικά επιτελεία επεξεργάζονται διάφορα σενάρια για το ποιος μπορεί να κυβερνήσει με ποιον, αφού οι διαφορές μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απλά επιβεβαιώνουν τις στρατηγικές συγκλίσεις τους».

«Αντί όμως ο λαός να ποντάρει στα από χέρι αντιλαϊκά σενάρια, μπορεί να γράψει το δικό του σενάριο, κι αυτό γράφεται με δυνατό ΚΚΕ. Για να βάλει ένα φρένο, να κερδίσει ανάσες ανακούφισης και κυρίως για να ανοίξει τον δικό του δρόμο για τις δικές του ανάγκες» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας

Είπε ότι η ακρίβεια, π.χ. στην ενέργεια, που συμπαρασύρει και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, είναι το αποτέλεσμα της 'απελευθέρωσης της ενέργειας', της πολιτικής 'της πράσινης μετάβασης της ΕΕ' με την απολιγνιτοποίηση και των κυρώσεων στη Ρωσία που όλα τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ υλοποίησαν και υποστηρίζουν. Με αυτή την έννοια δεν αποτελούν για το λαό λύση ούτε τα μέτρα - ασπιρίνες της κυβέρνησης ούτε οι προτάσεις - κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το κρίσιμο για το λαό πέρα από το ότι πρέπει να παλέψει για μέτρα προστασίας του εισοδήματός του, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μειώσεις στις τιμές του ρεύματος, κατάργηση φόρων κ.ά. είναι να βγάλει και ορισμένα πολιτικά συμπεράσματα για το ποιος είναι ο ένοχος και τι πρέπει να γίνει» σημείωσε.

Όπως εξήγησε, «(ο λαός) να σκεφτεί πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν η ενέργεια, τα τρόφιμα, άλλα βασικά αγαθά, δεν ήταν εμπορεύματα κάτω από τον έλεγχο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι η κοινωνική ιδιοκτησία και ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός με τους εργαζόμενους, το λαό, στο τιμόνι της εξουσίας. Ας σκεφτούν, λοιπόν, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ».

Αναφορικά με την 31η Αντιϊμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ (7-10 Ιουλίου) στις Νηές Μαγνησίας, είπε ότι «το μήνυμα το στέλνει η ΚΝΕ με το σύνθημα της: 'Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η ιστορία!'.

Αυτό το μήνυμα θα σταλεί σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού στη φετινή Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση θα πάρουν μέρος οι γενικοί γραμματείς 4 κομμουνιστικών κομμάτων, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού, του ΚΚ Τουρκίας και του ΚΚΕ φυσικά, καθώς και αντιπροσωπείες 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών από χώρες της Ευρώπης» πρόσθεσε

«Οι νέοι και οι νέες που αγανακτούν από την αδικία του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που δεν θέλουν την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το σφαγείο, που ένιωσαν τις καρδιές τους να σφίγγονται από τις σκηνές της σφαγής των προσφύγων στα σύνορα της Ισπανίας από την 'προοδευτική κυβέρνηση' του Σάντσεθ, έχουν μία και μόνο επιλογή: Πιο ενεργά, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, να πάρουν τη ζωή και το μέλλον στα χέρια τους, να μπουν στον αγώνα, να κάνουν την 'ανατροπή με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και στις επερχόμενες εκλογές'» κατέληξε στην συνέντευξή του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News