Πατούλης: «Διεκδικούμε πιο επιτελικό κράτος μέσα από την περιφερειακή διακυβέρνηση»

Ελλάδα
Πατούλης: «Διεκδικούμε πιο επιτελικό κράτος μέσα από την περιφερειακή διακυβέρνηση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Αττικής πραγματοποιήθηκαν κατά την 150η ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες μετέβη ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, για τις εργασίες της 150ης Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ενώ με αφορμή τη συμπλήρωση 2,5 ετών της θητείας της Επιτροπής, έγινε αλλαγή σκυτάλης στα μέλη του προεδρείου της.

Τον πρόεδρο της Επιτροπής, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, διαδέχθηκε ο πρώην περιφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος στις Αζόρες, Vasco Ilidio Alves Cordeiro. Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία, επισημαίνοντας πως αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα, μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη θητεία του Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος με τη σειρά του εξελέγη στη θέση του Α΄ αντιπροέδρου.

Νωρίτερα, ο κ. Πατούλης, με δημάρχους μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο μίας συμβολικής τελετής, φύτεψαν στο κτίριο της Επιτροπής των Περιφερειών το Δέντρο της Ελιάς για τη Δημοκρατία, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών, Απ. Τζιτζικώστα και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola. Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Αλίμου Α. Κονδύλης, ο γεν. γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Ν. Βαφειάδης και το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Δ. Μπίρμπας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Περιφέρειες και δήμοι, ενωμένοι με βασικό μας γνώμονα την ανάπτυξη και την ευημερία των πόλεών μας και των πολιτών, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αταλάντευτα, ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε προσανατολισμένοι στο στόχο να γίνει επιτέλους πράξη ένα πιο επιτελικό κράτος, με ισχυρή περιφερειακή διακυβέρνηση, με πόρους και εργαλεία που θα επιτρέψουν στην αυτοδιοίκηση να γίνει πιο χρήσιμη για τους πολίτες. Οι αυτοδιοικητικές αρχές γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε τοπικής κοινωνίας. Πρέπει πλέον να γίνει σε όλους αντιληπτό, ότι η ενδυνάμωση των δημοκρατικών αξιών και η ολοκλήρωση της ενότητας της Ευρώπης, περνούν πρώτα απ' όλα μέσα από την αυτοδιοίκηση».

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News