Μιλάει για πρώτη φορά ο αστυνομικός που μπήκε στη γιάφκα της «17Ν» (βίντεο)

Ελλάδα
Μιλάει για πρώτη φορά ο αστυνομικός που μπήκε στη γιάφκα της «17Ν» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο αντιστράτηγο εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ, Ευστράτιος Κυριακάκης

Το βράδυ της 29ης Ιουνίου 2002 – είκοσι χρόνια νωρίτερα – εξερράγη πρόωρα μία μια βόμβα, τραυματίζοντας τον άνθρωπο της «17 Νοέμβρη» στο λιμάνι του Πειραιά. Η έκρηξη εκείνη στα χέρια του Σάββα Ξηρού έμελλε να αποδειχθεί η άκρη του νήματος που οδήγησε στη σύλληψη των μελών της «17 Νοέμβρη», σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο αστυνομικός που μπήκε στις γιάφκες της «17 Νοέμβρη» μίλησε στο κεντρικό δελτίο του OPEN, και περιγράφει όσα είδε, με τη σημαία της τρομοκρατικής οργάνωσης, το οπλοστάσιο και τις προκηρύξεις.

Πρόκειται για τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία, ο οποίος ήταν προϊστάμενος των εγκληματολογικών εργαστηρίων, εκεί όπου μεταφέρθηκε και εξετάστηκε ολόκληρο το οπλοστάσιο της «17 Νοέμβρη».

Οι διωκτικές Αρχές είχαν πια στη διάθεσή τους ένα σημαντικότατο εύρημα και το πρώτο μέλος της «17 Νοέμβρη», ενώ οι εξελίξεις που ακολούθησαν σε αστυνομικό και δικαστικό επίπεδο τους επόμενους μήνες ήταν ραγδαίες.

Οι συλλήψεις, οι διώξεις, οι μεταγωγές των κατηγορουμένων με τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής και οι απολογίες των κατηγορουμένων, ορισμένοι εκ των οποίων ομολογούν όχι μόνο τη δική τους συμμετοχή, αλλά και τον ποινικό ρόλο συγκατηγορουμένων τους, μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Από τότε μέχρι σήμερα, στις φυλακές παραμένουν τα πέντε από τα συνολικά 14 μέλη της «17 Νοέμβρη» και συγκεκριμένα οι: Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Σάββας Ξηρός, Χριστόδουλος Ξηρός, Βασίλης Τζωρτζάτος και Δημήτρης Κουφοντίνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News