Μητσοτάκης για Erasmus: Επιτυχία της Ευρώπης που μπαίνει στην ωριμότητά της (βίντεο)

Ελλάδα
Μητσοτάκης για Erasmus: Επιτυχία της Ευρώπης που μπαίνει στην ωριμότητά της (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μια επιτυχία της Ευρώπης που μπαίνει στην ωριμότητά της έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μιλώντας για το Erasmus, στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 35 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος

Για μια επιτυχία της Ευρώπης που μπαίνει στην ωριμότητά της έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μιλώντας για το Erasmus, στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 35 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος ακούγοντας τις ομιλίες μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν πάρει μέρος σε αυτό είπε ότι αισθάνθηκε έκπληξη από το εύρος της παρέμβασης του προγράμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για το εσωτερικό Erasmus εκφράζοντας την πεποίθηση ότι φοιτητές θα αδράξουν την ευκαρία και θα έρθουν σε επαφή με νέα γνωστικά αντικείμενα και ανθρώπους.

«Σήμερα (το πρόγραμμα) παίρνει νέα διάσταση καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξαναφέρνει τον πόλεμο στην ήπειρό μας, ξαναφέρνει δυστυχώς την ακρίβεια, τον πληθωρισμό στις κοινωνίας μας, την εύφλεκτη ύλη δηλαδή για να ξαναφουντώσει η φωτιά του λαϊκισμού και της ερυωπαϊκής αμφισβήτησης που κάθε φορά εκτρέπει τις πραγματικές αιτίες μιας κρίσης. Σε μια τέτοια εποχή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ την ενότητα των ευωπαϊκών λαών, χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ την ενότητα των νέων της Ευρώπης» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News