Νέες προκλήσεις Οκτάι: Η Ελλάδα είτε θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά, είτε θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους

Ελλάδα
Νέες προκλήσεις Οκτάι: Η Ελλάδα είτε θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά, είτε θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάνης, τα νησιά πρέπει αποστρατικοποιηθούν. Θα τα αμφισβητήσουμε και όπου φτάσει αυτό», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, οποίος απείλησε ευθέως την Ελλάδα ότι η χώρα του θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της στα νησιά του Αιγαίου αν δεν τα αποστρατικοποιήσει.

Μιλώντας στην εφημερίδα Μιλιέτ, επεσήμανε: «Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάνης, τα νησιά πρέπει αποστρατικοποιηθούν. Η Ελλάδα ή θα κάνει αυτό που πρέπει ή υπάρχει και η ιστορία στις αρχές του 20 αιώνα. Υπάρχει και η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου. Η Ελλάδα ή θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά ή η Τουρκία θα αρχίσει να αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Θα τα αμφισβητήσουμε και όπου φτάσει αυτό».

O Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ως παράδειγμα ακόμα και το Καστελόριζο δηλώνοντας: «Υπάρχουν νησιά, που βρίσκονται κάτω από την μύτη μας και στρατικοποιούνται. Αυτά είναι απειλεί για εμάς , δεν μπορούμε να τα και δεν μπορεί η Τουρκία να μην απαντήσει σε αυτήν πράξη της Ελλάδος».

//--> //-->

Υπευθυμίζεται ότι πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι σημειώσε πως αν η Ελλάδα ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πραγματικότητα στην Κύπρο δεν πρόκειται να αλλάξει και η ιστορία στα Κατεχόμενα θα γραφτεί με τους μουτζαχεντίν.

Αναλυτικά η δήλωση

«Αυτός που τα λέει αυτά και που εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας κατάφωρα τις διεθνείς συμφωνίες είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας. Εάν ο αφοπλισμός των νησιών στο Αιγαίο δεν πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών. Ο στομαχόπονός τους είναι επειδή οι Τουρκοκύπριοι σήκωσαν κεφάλι, ζουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι με τη σημαία τους, τη γη τους και έχοντας τη δική τους εθνική βούληση», τόνισε αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι σημειώνοντας πως αν η Ελλάδα ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πραγματικότητα στην Κύπρο δεν πρόκειται να αλλάξει και η ιστορία στα Κατεχόμενα θα γραφτεί με τους μουτζαχεντίν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News