Θεοδωρικάκος: Υψηλό το επίπεδο ασφάλειας για τους πολίτες στην Καλαμάτα

Ελλάδα
Θεοδωρικάκος: Υψηλό το επίπεδο ασφάλειας για τους πολίτες στην Καλαμάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε: «Πιστεύω ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, για αυτό και βασικό θέμα στη σύσκεψη μας ήταν η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης και η παρουσία της αστυνομίας παντού έξω στις περιοχές και στις γειτονιές της Καλαμάτας»

Η Καλαμάτα είναι από τις πλέον ασφαλείς περιοχές και περιφέρειες της πατρίδας μας, με 25% μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας και παραβατικότητας, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την οποία επισκέφθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου, και είχε σειρά συναντήσεων και συσκέψεων με κύριο θέμα την ασφάλεια.

Ο υπουργός επισήμανε ότι μπαίνουν οι βάσεις για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Καλαμάτας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη στενή συνεργασία της Αστυνομίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ενιαίο συντονιστικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί στην πόλη, με 7 κάμερες στα επίμαχα σημεία, από τη λειτουργία του οποίου ενισχύονται τα αναγκαία μέτρα αστυνόμευσης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο Αθανάσιο Βασιλόπουλο στο δημαρχείο της πόλης, όπου ενημερώθηκε για το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Παραβατικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας και του δήμου, αλλά και για τα υπό εξέλιξη αναπτυξιακά έργα στην πόλη με πόρους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Επίσης, επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκε με τον κ. Χρυσόστομο, ενώ επόμενος σταθμός του ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου ενημερώθηκε για τα στοιχεία της εγκληματικότητας, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι «η Καλαμάτα είναι από τις πόλεις με την ισχυρότερη αναπτυξιακή δυναμική σε ολόκληρη τη χώρα και επομένως αυτό απαιτεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας για να μπορεί να υποδέχεται τους τουρίστες και να τους εμπνέει ένα αίσθημα ασφάλειας, το ίδιο που οφείλει να εμπνέει σ' όλους τους κατοίκους της Καλαμάτας».

Όσον αφορά τη μείωση της εγκληματικότητας, ο υπουργός δήλωσε ότι ανάλογη εικόνα παρουσιάζει όλη η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος και τόνισε: «Πιστεύω ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, για αυτό και βασικό θέμα στη σύσκεψη μας ήταν η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης και η παρουσία της αστυνομίας παντού έξω στις περιοχές και στις γειτονιές της Καλαμάτας».

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ειδική αναφορά στο «καλό νέο» για τους πολίτες της Καλαμάτας, που είναι η διαδικασίες για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. «Ύστερα από την κατάλληλη και συστηματική προετοιμασία είμαστε σε συνεννόηση και πρόκειται το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ να εκχωρήσει στην Ελληνική Αστυνομία ένα ακίνητο περίπου 9 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου για την Αστυνομική Διεύθυνση της Μεσσηνίας», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι είναι μια απόφαση που ανταποκρίνεται σε ανάγκες και σε αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και το νέο Μέγαρο με τη θέση στην οποία βρίσκεται θα συμβάλλει πολύπλευρα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News