Συγγενείς του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα: Τουρκική προβοκάτσια, δεν έχει σχέση με όσα του καταλογίζουν

Ελλάδα
Συγγενείς του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα: Τουρκική προβοκάτσια, δεν έχει σχέση με όσα του καταλογίζουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για «τουρκική προβοκάτσια» κάνουν λόγο συγγενείς του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος - σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ - συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν «ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλογίζουν»

Για «τουρκική προβοκάτσια» κάνουν λόγο συγγενείς του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος – σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ – συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως εκείνος «δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλογίζουν».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι άνθρωποι από το περιβάλλον του Αμπάρα αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νότια προάστια της Αττικής.

Όπως τονίζουν, ο φερόμενος ως συλληφθείς από τις τουρκικές Αρχές συνεργάζεται με λατομείο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια επέκτεινε τις δραστηριότητές του, εισάγοντας χαλιά από την Τουρκία.

Πριν από 35 ημέρες ταξίδεψε με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες στη γειτονική χώρα προκειμένου να επισκεφθεί έκθεση χαλιών και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες. Από τότε, η οικογένειά του έχει χάσει τα ίχνη του.

Οι συγγενείς του, οι οποίοι έχουν ενημερώσει τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές στην Τουρκία και το υπουργείο Εξωτερικών, τον εντόπισαν σήμερα για πρώτη φορά μέσα από τα τουρκικά δημοσιεύματα.

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα έχει τέσσερα παιδιά, τα οποία έχουν υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό.

Διπλωματικές πηγές: Έχουν ενημερωθεί οι τουρκικές Αρχές για την εξαφάνισή του 

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η εξαφάνιση του Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες. Έκτοτε, όπως σημειώνουν, η ελληνική πρεσβεία έχει επανειλημμένα και μετ’ επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές Αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος»

Σημειώνεται ότι τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) συνέλαβαν τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα για κατασκοπεία.

Ύστερα από έρευνες της ΜΙΤ, αποκαλύφθηκε, όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). 

Ισχυρίζονται επίσης ότι ακολουθώντας τις εντολές της ΕΥΠ, συγκέντρωνε πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και τις μεταβίβαζε στις ελληνικές υπηρεσίες, ενώ ερευνούσε Σύρους στην Τουρκία, καθώς και επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν, επίσης, ότι κατασκόπευε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για επιχειρηματίες στην Τουρκία που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News