Ρούλα Πισπιρίγκου: Αποχώρησε από την ΓΑΔΑ η αδερφή της Δήμητρα - Κατέθετε επί σχεδόν 10 ώρες

Ελλάδα
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αποχώρησε από την ΓΑΔΑ η αδερφή της Δήμητρα - Κατέθετε επί σχεδόν 10 ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αδερφή της προφυλακισμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου, φέρεται να ρωτήθηκε, για την ημέρα θανάτου της Ίριδας, καθώς ήταν παρούσα στο σπίτι όταν βρέθηκε νεκρή μαζί με την αδερφή της Ρούλα - Οι αστυνομικοί εστιάζουν τις ερωτήσεις τους στο θάνατο της Ίριδας

Για περίπου 10 ώρες κατέθετε στην ΓΑΔΑ, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία αποχώρησε από την πίσω πόρτα, για να αποφύγει τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου.

Η αδερφή της προφυλακισμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου, φέρεται να ρωτήθηκε για την ημέρα θανάτου της Ίριδας, καθώς ήταν παρούσα στο σπίτι όταν βρέθηκε νεκρή μαζί με την αδερφή της Ρούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια όσα θυμάται από την ημέρα εκείνη, αλλά και να διευκρινίσει την ώρα που βρήκε αναίσθητη της μόλις 6 μηνών Ίριδα. Ρωτήθηκε επίσης για το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης αλλά και το ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, της είπαν να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης αλλά και το ΕΚΑΒ. Ακόμη η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε και για τις σχέσεις της αδερφής της με τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά και για τις εντάσεις που υπήρχαν ανάμεσά τους.

Σημειώνεται πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι και εισήλθε στο κτίριο από πλαϊνή είσοδο. Κατά την άφιξή της ακούστηκαν ύβρεις εναντίον της ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να απωθήσουν τους δημοσιογράφους.

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη - Καλόγρηα αποφαίνεται ότι τα δύο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία.

Κομβική η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου

Η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου θεωρείται η κομβικότερη από όλες όσες έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Αυτός είναι ο λόγος που ελήφθη η απόφαση να κληθεί στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τελευταία. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που οι αστυνομικοί περίμεναν πρώτα να πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια και μετά να μιλήσουν στην αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου. Στόχος τους ήταν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο στοχευμένες ερωτήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Μάλιστα, το βάρος πέφτει, σε σχέση με την κατάθεση της αδερφής της 33χρονης μητέρας, στις συνθήκες θανάτου της Ίριδας, καθώς ήταν παρούσα την ώρα που το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή.

Υπενθυμίζεται ότι η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου βρήκε το βρέφος νεκρό μέσα στην κούνια του. Και αυτό γιατί νωρίτερα η 33χρονη μητέρα φέρεται να της ζήτησε να ξυπνήσει το βρέφος για να το ταΐσουν.

Σημειώνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών μετά τη σύλληψή της για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, διότι είχε παραπεμφθεί απ’ ευθείας στη Δικαιοσύνη μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της.

Πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές με παραγγελία Τσιάρα

Πειθαρχική έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν από τους ιατροδικαστές Τσάκωνα και Τσόλια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας αναμένεται να ζητήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με στόχο να ελεγχθεί η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των δύο ιατροδικαστών.

Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς μελετώντας το φωτογραφικό υλικό, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις και τις εκθέσεις θανάτου που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Τσιόλα και Χριστίνα Τσάκωνα οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι τα δύο παιδιά δεν έφυγαν από τη ζωή από παθολογικά αίτια αλλά και πως ο θάνατος τους οφείλεται στον ίδιο μηχανισμό και είναι ασφυκτικός.

Η έρευνα, που αναμένεται να παραγγείλει Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας θα διενεργηθεί, (όπως ορίζει ο νόμος 3772/2009 /άρθρο 6.), από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιατροδικαστής Νίκο Καρακούκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρας σε δηλώσεις του τον περασμένο Απρίλιο, είχε πει ότι είχε επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Καρακούκη αναφέροντας ότι «του ζήτησα να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά, δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι που δεν έχει γίνει σωστά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News