Παγώνη για αύξηση κρουσμάτων: «Δεν χρειάζεται να μας πουν που πρέπει να φοράμε μάσκα»

Ελλάδα
Παγώνη για αύξηση κρουσμάτων: «Δεν χρειάζεται να μας πουν που πρέπει να φοράμε μάσκα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού προβληματίζει τους ειδικούς με την Ματίνα Παγώνη να δηλώνει πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη λήξη μέτρων ατομικής προστασίας

Ενδεχόμενη περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, θα οδηγήσει τους ειδικούς σε επαναξιολόγηση της κατάστασης, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μπορεί από τους επιστήμονες να θεωρούνταν αναμενόμενη (καθώς συνέβη και πέρσι) ωστόσο όπως τόνισε στο GRTimes η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

«Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τα μέτρα ατομικής προστασίας. Να μη χρειάζεται να μας πει η τηλεόραση για παράδειγμα πού πρέπει να φοράμε τη μάσκα μας. Όπου έχει κόσμο να τη φοράμε» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα. Παγώνη.

Επιπλέον η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι προς το παρόν οι δύο βασικοί δείκτες που αφορούν τις διασωληνώσεις και τους θανάτους δεν πιέζονται ιδιαίτερα, ωστόσο ενδεχόμενη περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, θα οδηγήσει τους ειδικούς σε επαναξιολόγηση της κατάστασης, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News