Ματίνα Παγώνη: «Δεν αποκλείεται να είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές»

Ελλάδα
Ματίνα Παγώνη: «Δεν αποκλείεται να είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές άφησε η λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στο Πρώτο Πρόγραμμα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές άφησε η λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές. Όταν αποφασιστεί να γίνουν, τότε μπορεί να συζητήσουμε και το εάν θα θέσω υποψηφιότητα», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σε ερώτηση για το εάν ακολουθεί το παράδειγμα της Μίνας Γκάγκα, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι η κυρία Γκάγκα δεν ήταν συνδικαλίστρια. «Ποτέ δεν ασχολήθηκε και ξαφνικά βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και στο υπουργείο Υγείας, ενώ εγώ ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά εδώ και 25 χρόνια και έχω φέρει πολλές νίκες στην παράταξή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κορωνοϊός και οι μεταλλάξεις του είναι εδώ

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο του κορωνοϊού, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε ότι κανένας γιατρός δεν είπε ότι τελειώσαμε με την πανδημία. «Είπαμε ότι φοράμε μάσκες εκεί που χρειάζεται. Ο κορωνοϊός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές είναι εδώ, και μάλιστα στην Ευρώπη έχουν κάνει θραύση η Όμικρον 4 και Όμικρον 5. Έχουν έρθει και σε εμάς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν είπαμε ποτέ ότι έληξε το θέμα. Αυτό να γίνει κατανοητό σε όλους», ξεκαθάρισε, υπενθυμίζοντας ότι πριν δυο μήνες είχε ζητήσει να μην βγουν οι μάσκες τον Ιούνιο.

«Ο κόσμος είναι έμπειρος μετά από 2 χρόνια, δεν χρειάζεται να βγαίνει κανένας στην τηλεόραση και να δίνει οδηγίες. Ο καθένας ξέρει ότι σε εσωτερικούς χώρους πρέπει να φοράμε μάσκα, όπως και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός. Ο κόσμος να βγει, να πάει να κάνει τις διακοπές του, με προσοχή, γνωρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές είναι εδώ και από Σεπτέμβριο μπαίνουμε πάλι σε εμβολιασμούς και προχωράμε κανονικά για να μην περάσουμε δύσκολα όπως περάσαμε τα δυο προηγούμενα χρόνια», υπογράμμισε.

«Δεν χρειάζεται να βγαίνουμε να λέμε συνέχεια βγάλτε τις μάσκες, βάλτε τις μάσκες, ο κόσμος ξέρει πλέον», πρόσθεσε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι δεν θα περάσουμε τους δύσκολους χειμώνες που περάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς τώρα υπάρχουν τα εμβόλια, τα αντιϊκά φάρμακα και τα πρωτόκολλα. «Δεν είμαστε χωρίς όπλα στον πόλεμο», πρόσθεσε η κυρία Παγώνη.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News