ΠΟΕΕΤ: Ικανοποιημένη με την κήρυξη ως υποχρεωτική της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό

Ελλάδα
ΠΟΕΕΤ: Ικανοποιημένη με την κήρυξη ως υποχρεωτική της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική γνωμοδότηση

«Ένας διαρκής αγώνας τουλάχιστον πέντε ετών ολοκληρώθηκε εχθές με απόλυτη επιτυχία, καθώς συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και αποφάσισε να εισηγηθεί θετικά προς τον υπουργό, κ. Χατζηδάκη, ώστε να υπογράψει την υποχρεωτικότητα και να επεκτείνει την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας του επισιτισμού» αναφέρει η ΠΟΕΕΤ.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη χώρα, μιας και αφορά 400.000 εργαζόμενους σε εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες, νυχτερινά κέντρα, catering, ψητοπωλεία, «φαστ-φουντ».

Παράλληλα, η ίδια σημειώνει ότι, για πρώτη φορά, υπάρχει σχετικό άρθρο για τους διανομείς, όπου καθορίζονται οι όροι αμοιβής και εργασίας, καθώς και μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και μια σειρά επιδόματα.

«Σημειώνεται πως, όσα μισθολογικά κλιμάκια είναι κάτω από τον κατώτατο μισθό, όπως αυτός διαμορφώθηκε, μετά την τελευταία αύξηση, αυτομάτως υπάγονται στα επίπεδα του κατώτατου μισθού, καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει αμοιβές κατώτερες του θεσμοθετημένου κατώτατου μισθού» διευκρινίζει η ΠΟΕΕΤ και τονίζει ότι αναμένει την υπογραφή από τον κ. Χατζηδάκη και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Φωτογραφία αρχείου Pexels 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News